Noel Gallagher odbija nositi ‘besmislene’ maske unatoč zakonima Velike Britanije

Poznati glazbenik kaže: ‘Ako dobijem virus, to je moja krivica i ničija druga’.

Noel Gallagher

Noel Gallagher je izjavio kako odbija nositi zaštitnu masku tijekom pandemije koronavirusa, objašnjavajući da je to povreda njegove slobode. Govoreći tako za podcast Matta Morgana, bivši gitarist Oasisa je kazao: “To nije zakon. Previše nam je jebenih sloboda uzeto u ovom trenutku. Moj je izbor da ne nosim (masku). Ako dobijem virus, to je moja krivica i ničija druga. To je pišanje u vjetar. Nema potrebe za njima. One su besmislene”.

Pjevač i gitarist je također izjavio da odbija nositi masku u vlakovima i dućanima: “Krenuo sam u Manchester prošli vikend i neki čovjek mi je prišao i rekao: ‘Možete li staviti masku u vlaku? Jer ako vas uhvati prometna policija globit će vas s tisuću funti. Ali ne trebate je nositi ako jedete’. Na to sam mu odgovorio pitanjem: ‘O da, ubojiti virus koji leti kroz vlak će me napasti, ali ako jedem sendvič onda će me zaobići jer ručam?'”

“Zašto ih moramo nositi kad idemo na jebeno šišanje, ali ne i kad idemo u pub?”, dodao je Gallagher, a Morgana koji se zalaže za nošenjem maski je nazvao “kukavičkim germofobom”.

Unatoč Gallagherovom protivljenju, britanski zakoni nalažu kako je pokrivanje lica maskom nužno u prijevozu, koncertnim prostorima, dućanima, hotelima i brojnim drugim javnim prostorima. Brojne studije tvrde da je nošenje zaštitnih maski efektivno u reduciranju širenju virusa Covid-19, računajući tu i one koje su napravljene na Duke sveučilištu u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Gallagher nije jedina britanska glazbena zvijezda koja se protivi toj mjeri. Prošli tjedan je Ian Brown, frontmen Stone Rosesa twittao: “Ne karanteni, ne testovina, ne praćenjima, ne maskama, ne cjepivu”, a potom je dodao: “Znači ja sam teoretičar zavjere HA! Pojam koji su izmislili hromi mediji da bi diskreditirali one koji mogu mirisati i vidjeti kroz vladu / medijske laži i propagandu”, dodavši na kraju poruke i hešteg: “#researchanddestroy”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X