Nova biografija Freddieja Mercuryja na hrvatskom jeziku

Glazbena knjižara Rockmark predstavlja knjigu ‘Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe’, hrvatski prijevod nove biografije jednog od najvećih, najtalentiranijih i najomiljenijih glazbenika svih vremena.

  • 12
    Shares
Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe

Freddie Mercury je dva desetljeća bio frontman grupe Queen, napisao je neke od njihovih najvećih hitova poput “Bohemian Rhapsody”, “Killer Queen”, “Don’t Stop Me Now” i “Crazy Little Thing Called Love”, a kada je preminuo 1991., sa samo 45 godina, svijet je ostao u šoku saznavši da je bolovao od AIDS-a.

Autori Mark Langthorne i Matt Richards na 470 stranica vješto isprepliću dvije priče, jednu o životu Freddieja Mercuryja i drugu o povijesti AIDS-a. Mercuryjevo stremljenje ka glazbenim vrhuncima s grupom Queen, njegovo odrastanje i odgoj te beskonačno traganje za ljubavlju suočavaju s AIDS-om, strašnom bolesti koja je 1980-ih pomela svijet, dok je medicina – unatoč nedovoljnim financijskim sredstvima, društvenoj neupućenosti i homofobiji – tražila načine kako je obuzdati.

Originalno izdanje “Somebody to Love: The Life, Death and Legacy of Freddie Mercury” objavljeno je u studenom 2016. i s novim pogledima Mercuryjevih najbližih prijatelja te uz pregršt fotografija, ova biografija baca novo svjetlo na nevjerojatan život koji je Freddie Mercury vodio, ali i cijenu koju je platio.

Nakon izvrsno primljene “Čemu služi ovaj gumb?”, autobiografije pjevača Iron Maidena, Brucea Dickinsona, biografija “Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe” drugo je prevedeno izdanje Rockmarka.

Rekli su o Mercuryju:

“Od svih teatralnih rock izvođača, Freddie je otišao najdalje… Čak i preko ruba… Doista je bio čovjek kojem je publika ‘jela iz ruke'”, David Bowie.

“Freddie je bio jedinstven… Nije bio samo pjevač, već i izvanredan izvođač; čovjek od kazališta, osoba koja se neprestano preobražavala. Jednom riječju: genij”, Lady Gaga.

“Želim doprijeti do što je više ljudi moguće, što više tim zabavnije. Da se mene pita – volio bih da cijeli svijet sluša moje pjesme i da me svi na svijetu čuju i gledaju dok sam na pozornici”, Freddie Mercury.

  • 12
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X