Novi materijal Tamare Obrovac i Transhistria Ensemblea

“Canto amoroso” naziv je novog albuma naše poznate jazz glazbenice Tamare Obrovac i njenog Transhistria ensemble-a. Izlazak albuma planiran je tijekom 2013. godine, a publika će prije izlaska albuma imati priliku po prvi puta poslušati nove Tamarine pjesme u sklopu serije koncerata koje će band održati u Sloveniji i Hrvatskoj tijekom veljače, kada će se ujedno novi materijali snimiti i u studiju.

  •  
  •  
Tamara Obrovac i Transhistria Ensemble - Canto amoroso

Uskoro izlazi i singl istoimene naslovne pjesme “Canto amoroso”, koju Tamara pjeva na istrovenetskom dijalektu. Novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom, uz zvuke zanimljivih istarskih dijalekata; osim na svojoj “domaćoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na Istroromanskom, Istrorumunjskom, Istrovenetu…

Nakon vrlo uspješnog albuma i hita Transhistria ensemble-a “Daleko je …” iz 2006. godine, uslijedili su električni “Neću više jazz kantati” (2009.), te klasikom obojeni album “Madirosa” (2011.), u kojima je Transhistria ensemble nastupio u proširenim sastavima, obogaćen puhačkom odnosno gudačkom sekcijom. Albumom “Canto amoroso” Tamara se vraća originalnom zvuku i glazbenom izričaju Transhistria ensamble-a, kojeg čine: Tamara Obrovac – glas, skladbe / Uroš Rakovec – gitara, mandola / Fausto Beccalossi – harmonika / Žiga Golob – kontrabas / Krunoslav Levačić – bubnjevi.

Na novom CD-u naći će se i skladba “Se me ra morta privari” (“Ako me smrt prevari”), snimljena u sklopu projekta Panphonia Istriana vol. 2, na neobičnom i zanimljivom Žejanskom (Istrorumunjskom) dijalektu. Autorica glazbe za spomenutu pjesmu je Tamara, teksta pjesnikinja  Silvana Brkarić Krculić, a na Tamarinoj stranici možete i poslušati pjesmu.

“Canto amoroso” tour :

1.2.2013. – 20h, klub/abonman, Velenje (SLO)
2.2.2013. – 20h, Kulturni dom, klub, Krško (SLO)
3.2.2013. – 20h, Pučko otvoreno učilište, Umag (HR)
4.2.2013. – 20h, Circolo Italiano, Koper (SLO)
6.2.2013. – 20h, klub Slamič, Ljubljana (SLO)
14.2.2013. – 20h, INK Pula (HR)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X