Novi singl Mayalesa ‘Adio galioti’ i koncerti u Zagrebu i Šibeniku

Iako su s albumom predstavili i lyric video za pjesmu ‘Divlje pastrve’ Mayalesi već sada izlaze s novim singlom i to za pjesmu ‘Adio galioti’.

Mayales ‘Adio galioti’

Kao i predhodne albume Mayalesa kritika je njihov novi album “Domovina”, koji je izašao prije tjedan dana, dočekala s riječima hvale, a album je odmah proglašen ozbiljnim kandidatom za album godine. Od izlaska posljednjeg album, “Simbol za sunce” (2017), ova jedinstvena glazbena institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pjesme koje su neupitno obogatile hrvatsku kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko glazbenih žanrova posljednjih gotovo tri desetljeća postojanja.

Uvijek u nekom svojem filmu, u svojem tempu, Mayalesi su vozili izvan trendova i klike, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koja mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od korice do korice.

I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine glazbenih slojeva, provučen kroz čarobne melodija i otpjevan kroz lucidne tekstova koji zovu slušatelja da sjedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora. I iako su s albumom predstavili i lyric video za pjesmu “Divlje pastrve” Mayalesi već sada izlaze s novim singlom i to za pjesmu “Adio galioti”.

Pjesmu prati i video spot redatelja Dinka Šimca, u kojem nastupa majstorica uličnog performansa Nikolina Majdak.

Uz novi singl Mayales najavljuju i koncertne promocije albuma Domovina koje će se održati u utorak 15. lipnja u dvorištu zagrebačke Laube i u petak 18. lipnja na tvrđavi Barone u Šibeniku.

U prodaju će biti puštena ograničena naklada ulaznica za oba koncerta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X