Novosadski Exit na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: ‘Ostanimo čisti’!

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti uporabe narkotika, koji je na službenoj stranici Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

Stay Clean kampanja novosadskog Exita

Pitanje “Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?”, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi se svatko trebao zapitati da li je to nešto što zaista želi u svom životu. Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom djelovanju različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

Stay Clean kampanja novosadskog Exita

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrirano preko petsto ovisnika o opijatima koji su započeli liječenje. Prosječan uzrast kada se počinje s eksperimentiranjem s drogama, najčešće marihuanom, je 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje s korištenjem heroina je 21 godina. Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih s upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih ovisnika koji su na liječenju oko 33 godine. Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od uporabe droga preij nego što postanu dio mračne statistike.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X