Novosadski Exit na duhovit način u novoj društvenoj kampanji poručio: ‘Ostanimo čisti’!

Kampanja #StayClean za cilj ima da mlade na jedan zabavan i krajnje jedinstven način usmjeri ka edukativnom sadržaju o štetnosti uporabe narkotika, koji je na službenoj stranici Stayclean.rs pružila Komisija za borbu protiv narkomanije u školama.

Stay Clean kampanja novosadskog Exita

Pitanje “Da li znaš odakle dolazi tvoja roba?”, na hrabar i intrigantan način skreće pažnju javnosti na štetne posljedice upotrebe narkotika, ali i na krajnje nehigijensko krijumčarenje zbog koje bi se svatko trebao zapitati da li je to nešto što zaista želi u svom životu. Kampanja nudi brojne korisne i krajnje razumljive informacije o štetnom djelovanju različitih narkotika po mentalno i fizičko zdravlje, ali i brojne druge sadržaje među kojima su i zabavne video igrice koje prikazuju u kakvim se sve djelovima tijela, krajnje nehigijenski prenose narkotici.

Stay Clean kampanja novosadskog Exita

Prema podacima istraživanja, u Srbiji je registrirano preko petsto ovisnika o opijatima koji su započeli liječenje. Prosječan uzrast kada se počinje s eksperimentiranjem s drogama, najčešće marihuanom, je 16 godina, a prosječan uzrast kada se počinje s korištenjem heroina je 21 godina. Zabrinjava i podatak iz posljednjeg istraživanja, prema kojem je u Srbiji evidentirano 89 smrtnih slučajeva povezanih s upotrebom droge, a epidemiološki podaci ukazuju da je prosječan uzrast heroinskih ovisnika koji su na liječenju oko 33 godine. Zbog toga je cilj #StayClean kampanje da djeluje preventivno, prije svega na mlade koji još uvijek nisu postali konzumenti narkotika, a da one koji to jesu, odvrati od uporabe droga preij nego što postanu dio mračne statistike.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X