Regius festival objavio raspored po danima i najavio preostala tri promotivna partyja

Sredina srpnja rezervirana je za šibenski alternativni festival Regius koji je s vremenom postao i najveći takav festival u Dalmaciji. Dana 12. i 13. srpnja su već idući tjedan kad će festival otvoriti jednu od najljepših festivalskih lokacija u Hrvatskoj – čarobnu Martinsku koja se nalazi na ulazu u šibenski kanal i zahvaljujući gustoj borovoj šumi i moru stvara savršenu kulisu kakvu jedan ljetni festival može samo poželjeti.

Regius festival objavio raspored po danima

Regius u svojoj devetoj godini ima najbogatiji program do sad koji bi trebao zadovoljiti i one izbirljive, a ovako će to izgledati po danima:

PETAK, 12. srpnja:

Prvi dan će biti i jedna velika ekskluziva jer će svi izvođači po prvi put nastupiti u Šibeniku. Veliko otvorenje pripalo je Cold Snapu – najdogovječnijim hrvatskim metalcima predvođenim Janom Kerekešom koji na Martinsku dolaze ravno s europske turneje. Nema labavo od samog starta što u prijevodu znači se kreće divlje i žestoko kako je i red. Nakon njih slijedi beogradska reperica Sajsi MC koja će hipnotizirati svojim britkim jezikom, seksi pojavom i uz pomoć sestre Tijane i DJ BKO-a pokazati zašto je jedna od najrelevantnijih reperica na Balkanu posljednjih godina.

Sredina večeri rezervirana je za veterane i ikone regionalne scene, Električni orgazam uz koji je „igrala rokenrol cela Jugoslavija“. Gile i ekipa će nas provesti kroz stare hitove poput „Bejbe ti nisi tu“, „Težak kao konj“ , a sa sobom nose i novi materijal koji je izašao prošle godine i kritika ga je proglasila jednim od njihovih najboljih izdanja. Zadnji u revijalnom dijelu programa su mostarski Zoster. Njihova kombinacija reggae zvuka pomiješanog s rockom u simbiozi s ironičnim, društveno osviještenim tekstovima ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

SUBOTA, 13. srpnja:

Subota neće biti ništa manje uzbudljiva. I ovaj dan obiluje nastupima prvijencima počevši s bjelovarskim progresivnim rockerima, Them Moose Rush. Oni su prošle godine proglašeni jednima od najvećih europskih rock nada. Ovo laskavo priznanje Europavoxa opravdavaju iznova jer se s njihovih nastupa ne ide kući razočaran. Nakon rocka slijedi ponovo red rapa, a s kim bolje nego s jednim od najglasnijih – Marinom Ivanovićem Stokom. Post između Stoke i Šibenika trajao je (dugih) pet godina te je Regius tome doskočio.

Nakon njega na red stižu Eyesburn. Bend koji slovi kao jedan od najboljih regionalnih bendova, u Šibeniku će održati jedini nastup u Hrvatskoj i jedan od rijetkih u regiji. Ukoliko ih nikad niste slušali, nakon njihovog nastupa ćete, vjerojatno, postati novi sljedbenik. I „least but notthelast“ su najbolji Linkin Park tribute band – Piknik Park koji također dolaze u Krešimirov grad po prvi put. Već omiljeni među hrvatskom publikom, ovaj mađarski bend nikad ne razočara, a kako i bi kad vjerodostojno odaju počast jednom od najznačajnijih bendova našeg doba.

Osim revijalnog dijela programa, organizatori su se pobrinuli da nogice nemaju predaha uz DJ setove koje će puštati: Daboo, Rofellos, Babilonska, Los Santos i Škalja & Sokol.

Ususret samom festivalu, održat će se još tri promopartyja: u Zagrebu, 4. srpnja u Beertiji, u Šibeniku, 5. srpnja u Barcodeu i 6. srpnja u Splitu u klubu Kocka.
Više o promo partyjima možete saznati u događajima festivala na Facebooku Regiusa.

Osim festivalskih ulaznica po cijeni od 120 kn u koje je uključen i kamp, u prodaji su i dnevne ulaznice po cijeni od 80kn, tj. 100 na dan festivala koje se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Zadru, Splitu i Šibeniku. Saznajte ovdje.

Saznajte više: Igor Bergam: Ponosni smo što upravo Regius Festival ima čast da prvi ‘krsti’ projekt Martinska 2019.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X