Objavljena je originalna glazba iz hit serije ‘Chernobyl’

Glazbu za petodijelnu mini – seriju o kojoj priča čitav svijet skladala je islandska violončelistica Hildur Guðnadóttir.

Hildur Guðnadóttir ‘Chernobyl’

Temeljena na potresnom istinitom događaju, „Chernobyl“, petodijelna mini – serija u koprodukciji HBO-a i Sky Atlantica, premijerno je prikazana u svibnju ove godine nakon čega je odmah osvojila kritičare i publiku te postala najbolje ocijenjena serija na IMDB-u. Za seriju je skladana i originalna glazba koju potpisuje islandska violončelistica Hildur Guðnadóttir.

Hildur Guðnadóttir islandska je skladateljica, violončelistica i pjevačica koja iza sebe ima respektabilno iskustvo u skladanju glazbe za filmove („Joker”, „Strong Island”, „Mary Magdalene”). Njen prepoznatljiv skladateljski pečat očituje se u eksperimentalnom pristupu elektroničkoj glazbi, a na popisu brojnih glazbenika s kojima je surađivala našli su se hvaljeni skandinavski glazbenici The Knife („Heartbeats“) i Fever Ray („Keep The Streets Empty For Me”) te Grammyjem nagrađen japanski skladatelj Ryuichi Sakamoto („Posljednji kineski car“).

Diskografija inovativne Islanđanke sastoji se od hvaljenih albuma „Mount“, „Without Sinking“, „Leyfðu Ljósinu” i „Saman”, a veliko je priznanje dobila i nizom nominacija za cijenjenu nagradu Icelandic Music Awards.

Petodijelna mini-serija „Chernobyl“ donosi potresnu priču o eksploziji ukrajinske nuklearne elektrane koja je 1986. godine potresla čitav svijet. Autor serije je Craig Mazin („Mamurluk 2“, „Scary Movie 3“), a u glavnim se ulogama pojavljuju Jared Harris („Mad Men“), Emily Watson („Breaking the Waves“) i Paul Ritter („Harry potter i Princ miješane krvi“). Craig Mazin je na seriji počeo raditi 2014. godine, prikupljajući informacije iz brojnih knjiga, izvještaja i razgovora sa stanovnicima nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

HBO je trailer serije na svojem službenom YouTube kanalu objavio krajem ožujka, a do danas je pregledan više od 13 milijuna puta.

“Chernobyl” (Music from the Original TV series) – popis skladbi:

The Door
Bridge Of Death
Turbine Hall
Vichnaya Pamyat
Pump Room
Clean Up
Dealing With Destruction
Waiting For The Engineer
Gallery
12 Hourse Before
Corridors
Li ður
Evacuation

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X