Odgovor HGU-a portalu Ravno do dna

Odgovor poslan od Odvjetničkog društva Šerić i Šerić prenosimo u cijelosti.

Nisu krivi ni Buba ni Jala, već klika koja bi krala (printscreen)

Poštovani, obraćamo Vam se kao punomoćnici naše stranke Hrvatske glazbene unije kako bi u skladu sa Zakonom o medijima objavili odgovor na informaciju objavljenu dana 13. travnja 2022. godine na portalu Ravvno do dna.

U Vašem mediju pod naslovom “Nisu krivi ni Buba ni Jala, već klika koja bi krala” iznijeto je sljedeće: “…Čak je manje bitno i to što su pojedinci iz HGU-a pogubljeni u vremenu i prostoru, jer ne shvaćaju formu hita za treću deceniju 21. stoljeća, već (valjda) traže formule iz osamdesetih godina 20. stoljeća. Problem je što ti i takvi imaju previše utjecaja koji je opreka onom najzdravijem, tržišnom modelu kaljenja talenata u zvijezde.”

S obzirom na navedeno, molimo da objavite odgovor sljedećeg sadržaja:

Hrvatska glazbena unija smatra da je stvar pristojnosti da autor članka spominjući pojedince iz HGU-a da su pogubljeni u vremenu i prostoru navede o kojim se to pojedincima radi jer ovako u najmanju ruku sumnjiči, a tvrdimo i diskvalificira čitavu Hrvatsku glazbenu uniju “da ne shvaća formu hita za treću deceniju 21. stoljeća, već da traže formule iz osamdesetih godina 20. stoljeća.”, te da “ti i takvi imaju previše utjecaja koji je opreka onom najzdravijem, tržišnom kaljenju talenata u zvijezde…” Hrvatska glazbena unija je neprofitna strukovna udruga u kulturi, i nema nikakvu moć da može utjecati da li će neki glazbenik postati zvijezda ili ne.”

Hrvatska glazbena unija je uvijek otvorena za suradnju sa svima, pa tako i sa autorom istog članka, a posebno bi bilo interesantno čuti od istog autora kako se “talenat” pretvara u “zvijezdu”.

Upozoravamo Vas na odredbe čl. 56. i 57. Zakona o medijima, koji propisuju Vašu obvezu objaviti ovaj odgovor bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se odgovor odnosi i to u prvoj objavi nakon primitka ovog zahtjeva.

S poštovanjem,

Hrvatska glazbena unija, zastupana po Odvjetničkom društvu Šerić i Šerić j.t.d.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X