Otkazan Underage festival -prvi festival namijenjen publici od 13 do 18 godina

Underage festival, londonski festival jedini takve vrste u svijetu preskače svoje sedmo izdanje.

Underage festival (Foto: Underagefestivals.com)

Underage Festival, zakazan za 31. kolovoza u Victoria Parku prvo je bio premjestio lokaciju da bi konačno bio otkazan prošli tjedan. Izjava organizacije svodi se na to da zbog Olimpijskih igara promijenjena lokacija festivala s Victoria na Shoreditch Park ne može zadovoljiti specifične kriterije produkcije festivala. Nepredviđene okolnosti ne pružaju im nikakav drugi izbor nego da se festival, koji su uspješno gradili 6 godina, ove godine ne održi, uz isprike publici i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg festivala.

Ideju Underage festivala isfurao je Sam Kilcoyne koji od 2007. organizira zabave za mlade pod nazivom “Underage”. Za britanske pojmove skromnih pet i pol tisuća posjetilo je prvi jednodnevni festival na kojem su svirali Foals, Crystal Castles, Laura Marling, Mystery Jets i drugi. Po prvi puta mladi su bili potpuno zaštićeni od utjecaja starijih na njihovu zabavu s obzirom na to da onima koji su već proslavili 18. rođendan pristup nije bio dozvoljen osim u zoni iza pozornice.
Kroz pet sezona koliko je do sada doživio Underage svirali su The xx, Santigold, Tinie Tempah, Florence and the Machine i Bombay Bicycle Club prije nego što su postali velike zvijezde. Ove godine trebali su svirati Tribes, Spector, Pulled Apart With Horses, Foals i mnogi drugi.

Festival surađuje s londonskom policijom i različitim odjelima gradskih vlasti koje se bave zajednicom, okolišem, zdravljem i sigurnošću djece kako bi preko 10.000 ‘klinaca’ bezbrižno uživalo u zabavi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X