Otkazan Underage festival -prvi festival namijenjen publici od 13 do 18 godina

Underage festival, londonski festival jedini takve vrste u svijetu preskače svoje sedmo izdanje.

Underage festival (Foto: Underagefestivals.com)

Underage Festival, zakazan za 31. kolovoza u Victoria Parku prvo je bio premjestio lokaciju da bi konačno bio otkazan prošli tjedan. Izjava organizacije svodi se na to da zbog Olimpijskih igara promijenjena lokacija festivala s Victoria na Shoreditch Park ne može zadovoljiti specifične kriterije produkcije festivala. Nepredviđene okolnosti ne pružaju im nikakav drugi izbor nego da se festival, koji su uspješno gradili 6 godina, ove godine ne održi, uz isprike publici i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg festivala.

Ideju Underage festivala isfurao je Sam Kilcoyne koji od 2007. organizira zabave za mlade pod nazivom “Underage”. Za britanske pojmove skromnih pet i pol tisuća posjetilo je prvi jednodnevni festival na kojem su svirali Foals, Crystal Castles, Laura Marling, Mystery Jets i drugi. Po prvi puta mladi su bili potpuno zaštićeni od utjecaja starijih na njihovu zabavu s obzirom na to da onima koji su već proslavili 18. rođendan pristup nije bio dozvoljen osim u zoni iza pozornice.
Kroz pet sezona koliko je do sada doživio Underage svirali su The xx, Santigold, Tinie Tempah, Florence and the Machine i Bombay Bicycle Club prije nego što su postali velike zvijezde. Ove godine trebali su svirati Tribes, Spector, Pulled Apart With Horses, Foals i mnogi drugi.

Festival surađuje s londonskom policijom i različitim odjelima gradskih vlasti koje se bave zajednicom, okolišem, zdravljem i sigurnošću djece kako bi preko 10.000 ‘klinaca’ bezbrižno uživalo u zabavi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X