Ovim poznatim osobama su suspendirani Twitter profili zbog parodiranja Elona Muska

Brojnim holivudskim glumcima, ali i nekim poznatim američkim sportašima s verificiranim Twitter računima suspendirani su profili zbog ismijavanja Elona Muska, novog šefa te društvene platforme.

Sarah Silverman, Chris Cluwe, Kathy Griffin i Richa Sommer (Foto: Wikipedia)

Izvršni direktor Tesle i osnivač/izvršni direktor SpaceX-a Musk, koji je prošlog mjeseca kupio Twitter za 44 milijarde dolara, te potom otpustio 4.000 zaposlenika, napisao je 6. studenog na platformi da će ubuduće svaki Twitter profil koji se bavi lažnim predstavljanjem bez jasnog navođenja ‘parodije’ biti trajno suspendiran.

Posljednjih dana brojne glumačke zvijezde upotrijebile su (provjerene) vlastite račune kako bi oponašale Muskove. Američke komičarke Sarah Silverman i Kathy Griffin tako su ubrzo ostale bez profila.

Sari Silverman suspendiran je račun nakon što je promijenila svoje ime i profilnu sliku u Muskovu. Prema Rolling Stoneu, kratko vrijeme koje je imala predstavljajući se kao Musk iskoristila je za Tweetanje: “Ja sam apsolutistica slobode govora i svaki dan jedem drekec za doručak.”

Komičarka Kathy Griffin, u međuvremenu, iskoristila je svoj novi parodijski Musk profil da pošalje političku poruku prije nego što je bila suspendirana. Uoči predizbora u SAD-u, napisala je: “Nakon mnogo žustre rasprave sa ženama u mom životu, odlučila sam da je glasanje za plavo za njihov izbor jedino ispravno. (One su također seksi žene, btw.) #VoteBlueToProtectWomen.”

Među ostalim poznatima koji su navodno pogođeni suspenzijom računa zbog parodiranja Muska su “Mad Men” zvijezda Rich Sommer i bivša NFL zvijezda Chris Kluwe.

Otkako je Musk preuzeo vlast, on ne samo da je najavio planove da provjerene korisnike natjera na plaćanje mjesečne naknade, već je i otpustio polovicu svog osoblja što je donijeli veliki pad prihoda na platformi. Također je izazvao i namjerno gašenje profila nekih glazbenih i filmskih zvijezda u znak ne slaganja s politikom otpuštanja. Guardina je čak objavio i članak-uputstvo kako ugasiti profil na Twitteru.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X