Partibrejkers u Vintage Industrialu – najbolje se putuje…

‘Što je zima, ako Partibrejkersi ne dođu u grad?’, to pitanje je u neku ruku postalo definicija da se bez Caneta, Antona i ekipe ne može kad je riječ o koncertnim shemama u Zagrebu.

  • 378
    Shares
Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Ove zime tu priliku je iskoristio Vintage Industrial Bar i očekivano rasprodao drugi dan koncertnog rođendanskog slavlja kluba.

Koncert Partibrejkersa bio je besprijekoran u svakom pogledu. Čak se niti jednog trenutka nije moglo čuti nikakva Canetova, obično legendarna, opaska vezana za bilo što. Kao da je namjerno pustio da govori samo glazba i isključivo glazba. Da ona spaja i premošćuje razlike, godine i daljine.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Da jedna „Sirotinjsko carstvo“ ili možda „Noćas u gradu“ najbolje opišu i daju komentar na sjebane situacije u kojima živimo. I da Partibrejkersi još jednom budu onaj svjetionik u noći u kojem su se pronašle generacije na jednom od rijetkih ispravnih puteva. Naša ‘valuta stabilnosti’. Neuništiva i nepogrešiva. Čak i kad odnosi između dvojice glavnih i odgovornih zaštekaju, kao što je bilo prije par godina kad su se u priču ‘uglavile’ Škrtice.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

No sinoć je ta rock mašinerija tutnjala bez ikakih problema. Antonovi rifovi i Canetovi stihovi bili su jedno. I nije bilo situacija da koncert bude vremenski limitiran, kao što je bilo zimus na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu. Ovog puta su Partibrejkersi rulali koliko su željeli, okrunivši nastup na kraju s dva bisa i dakako pjesmom iz naslova ovog reporta, kako najboljom poputbinom koja grije svojim stihovima u hladnim noćima i bauljanju do kuće.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Set lista gotovo nepromijenjena već par sezona od objavljivanja posljednjeg albuma „Sirotinjsko carstvo“, a u konačnici i tu je bend odavno pronašao balans. Prošaranosti novog materijala starim što redovno kulminira na kraju s jednom od najjačih nizova koji nema gotovo nitko sličan na ovim prostorima; kad se zgusnu „Noćas u gradu“, „Kreni prema meni“, „Hoću da znam“ i „Molitva“, i kad publika na kraju skandira i traži „Prsten“, a ne izostanu ni „Ona živi na brdu“ i „Najbolje se putuje“.

Proslava slobode i rokenrola. Proslava šestog rođendana Vintage Industriala i trideset šestog Partibrejkersa. Uzdravlje!

  • 378
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X