Partibrejkers u Vintage Industrialu – najbolje se putuje…

‘Što je zima, ako Partibrejkersi ne dođu u grad?’, to pitanje je u neku ruku postalo definicija da se bez Caneta, Antona i ekipe ne može kad je riječ o koncertnim shemama u Zagrebu.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Ove zime tu priliku je iskoristio Vintage Industrial Bar i očekivano rasprodao drugi dan koncertnog rođendanskog slavlja kluba.

Koncert Partibrejkersa bio je besprijekoran u svakom pogledu. Čak se niti jednog trenutka nije moglo čuti nikakva Canetova, obično legendarna, opaska vezana za bilo što. Kao da je namjerno pustio da govori samo glazba i isključivo glazba. Da ona spaja i premošćuje razlike, godine i daljine.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Da jedna „Sirotinjsko carstvo“ ili možda „Noćas u gradu“ najbolje opišu i daju komentar na sjebane situacije u kojima živimo. I da Partibrejkersi još jednom budu onaj svjetionik u noći u kojem su se pronašle generacije na jednom od rijetkih ispravnih puteva. Naša ‘valuta stabilnosti’. Neuništiva i nepogrešiva. Čak i kad odnosi između dvojice glavnih i odgovornih zaštekaju, kao što je bilo prije par godina kad su se u priču ‘uglavile’ Škrtice.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

No sinoć je ta rock mašinerija tutnjala bez ikakih problema. Antonovi rifovi i Canetovi stihovi bili su jedno. I nije bilo situacija da koncert bude vremenski limitiran, kao što je bilo zimus na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu. Ovog puta su Partibrejkersi rulali koliko su željeli, okrunivši nastup na kraju s dva bisa i dakako pjesmom iz naslova ovog reporta, kako najboljom poputbinom koja grije svojim stihovima u hladnim noćima i bauljanju do kuće.

Partibrejkers u Vintage Industrialu (Foto: Zoran Stajčić)

Set lista gotovo nepromijenjena već par sezona od objavljivanja posljednjeg albuma „Sirotinjsko carstvo“, a u konačnici i tu je bend odavno pronašao balans. Prošaranosti novog materijala starim što redovno kulminira na kraju s jednom od najjačih nizova koji nema gotovo nitko sličan na ovim prostorima; kad se zgusnu „Noćas u gradu“, „Kreni prema meni“, „Hoću da znam“ i „Molitva“, i kad publika na kraju skandira i traži „Prsten“, a ne izostanu ni „Ona živi na brdu“ i „Najbolje se putuje“.

Proslava slobode i rokenrola. Proslava šestog rođendana Vintage Industriala i trideset šestog Partibrejkersa. Uzdravlje!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X