Pearl Jam pustili u prodaju limitiranu ediciju crnog vina u vlastitoj proizvodnji

Zarada od prodaje otići će u dobrotvorne svrhe.

  • 55
    Shares
Boce Pearl Jam crnog vina s logom Home X Away turneje (izvor: screenshot Twitter)

U nepunih 12 minuta otišla je čitava limitirana edicija Pearl Jamovog crnog vina, koje su jučer, 1. kolovoza, pustili u prodaju. Sanduk s ukupno 450 butelja otišao je u vremenskom periodu u kojem se ne stigne iskapiti ni prva čaša. Bend je preko newslettera najavio ovaj potez i najtvrdokorniji fanovi pripremili su keš dok ovaj prodaja još nije ni najavljena u medijima.

Svaka kutija, s četiri butelje, koštala je 150 dolara. Na buteljama je bila otisnuta i grafika Pearl Jama, sa panoramskim atributima Seattlea, Chicaga, Bostona i Missoule – četiri grada koja će uskoro dočekati Eddieja Veddera i bend na njihovoj Home X Away turneji.

Što se sorte vina tiče, radi se o syrah/cabernetu koji je “zblendao” Underground Wine Project, što je kolaboracija dvije vinske kuće, one vinarije Mcneilly Marka Ryana i Sleight of Hand Cellarsa Treya Buscha.

Sva zarada od prodaje proslijeđena je fondaciji Pearl Jam’s Vitalogy koja je, posljedično, novac proslijedila različitim neprofitnim zdravstvenim, ekološkim, umjetničkim i kulturnim organizacijama. Crno je vino skupilo ukupno 67 tisuća i 500 dolara.

  • 55
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X