Pet truba zasviralo u Satchmovu čast u Rockmarku

Sinoć je u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark održana promocija knjige ‘Život Louisa Armstronga’, Terryja Teachouta. Knjigu je predstavio izdavač Mislav Donaj, a o Armstrongu je govorio naš istaknuti jazz novinar Davor Hrvoj. Najzanimljivije je bilo slušati iskustva najboljih hrvatskih trubača koji su uveličali promociju. Da­vor Križić, Igor Pavlica, Stipe Mađor, Antonio Geček i Zvonimir Bajević redom su otkrili da je za njihov životni poziv naravno kriv Louis Armstrong.

Promocija knjige 'Život Louisa Armstronga'

Bio to Sum­mertime ili Wonderful World, zvuk te trube sve ih je očarao još u djetinjstvu. I ne samo zvuk trube, već život možda najvećeg glazbenika u povijesti koji je iz blata i siromaštva New Orelansa svojim talentom, radom i iskrenom i neponov­ljivom energijom postao svjetska zvijezda. A onda su izvadili trube… u čast Lou­isu Armstrongu i na oduševljenje okupljenih.

Davor Križić posebno je istaknuo važnost što knjige ovog formata (prije biografije Louisa Armstronga DD produk­cija izdala je biografije Sinatre i Milesa Daviesa) izlaze na hrvatskom jeziku.

Terry Teachout - Život Louisa Armstronga

O knjizi “Život Louisa Armstronga” Terryja Teachouta:

Rođen u blatu New Orleansa, svojom je glazbom postao poznat u svakom kutku svijeta. Eksplozivan i magnetičan kao izvođač, izvan pozornice bio je duhovita, introspektivna i kompleksna osoba. Kao takvog upoznajemo ga u knjizi kolumnis­ta Wall Street Journala Terrya Teachouta, koji je za ovu Armstrongovu biografiju otkrio i koristio nove izvore podataka. Riječ je prvenstveno o stotinama privatnih vrpci backstage razgovora koje je Armstrong snimio u drugoj polovici života, a za koje je Teachout prvi dobio mogućnost preslušavanja i korištenja. Pomoću njih je satkana ova nova biografija koja daje originalne uvide u događaje poput Sat­chmovih po život opasnih vožnji s čikaškim mafijašima, kompliciranog ljubavnog života, odluke o raspuštanju big benda i prve svađe s predsjednikom Eisenhowerom.

Na 327 stranica knjiga oslikava uzbudljiv portret čovjeka, njegovog svijeta i glaz­be koju je stvarao i ulazi u klasike biografija velikih američkih glazbenika.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X