Peticija: Potrebna rekonstrukcija provedbe Porina

Umjesto naših uobičajenih komentara s dodjele Porina (koje ste vjerojatno očekivali na ovim stranicama) i koji su se uglavnom svodili na isto, a to je da su nužne strukturne promjene, ovog puta donosimo otvoreno pismo dosadašnjih dobitnika Porina za životno djelo koji su također zavapili za istim promjenama i prije nego li je održana ovogodišnja ceremonija dodjela., što je ujedno možda i najbolji zaključak svega što se događalo u četvrtak u Osijeku.

29. Porin (Izvor: Porin.hr)

Pismo prenosimo u cijelosti:

Ususret ovogodišnjem proglašenju nominacija nagrade ,,Porin“, vodeći glazbenici među kojima su neki od dobitnika ove nagrade za životno djelo, napisali su svoja razmišljanja kao svojevrsnu peticiju koja je upućena prvenstveno Upravnom odboru nagrade „Porin”, predstavnicima medija, ali i hrvatskoj javnosti pa vam u nastavku prenosimo njihova razmišljanja.

Upravnom odboru „Porina“

Poštovani,

Potaknuti prijedlogom Veljka Despota, jednog od dobitnika „Porina“ za životno djelo, ujedno i jednoga od trojice začinjavaca, uz idejnog pokretača nagrade Zrinka Tutića i Dražena Vrdoljaka, prvog glavnog tajnika „Porina“, javljamo se sa željom da vas, kao najodgovornije za upravljanje i provedbu strukovne nagrade „Porin“ upoznamo s našim mišljenjem do kojega vam je sigurno stalo.

Naime, kao dobitnici „Porina“ za životno djelo, za profesionalnu posvećenost glazbi koju je naš poziv prepoznao i nagradio, osjećamo potrebu da izrazimo žaljenje da je „Porin“ već nekoliko godina bez izdavača, bez diskografa koji su bili njegov neodvojivi dio, a i danas su prema propozicijama presudan faktor za konkuriranje u „Porinu“.

Nama nije poznat razlog razlaza ili da upotrebimo mekšu riječ razmimoilaženja, odnosno činjenice da diskografa nema u upravi i provedbi „Porina“, no mišljenja smo da bi za ukupnost naše glazbene scene bilo izuzetno važno da se svi nekadašnji sudionici, strukovne udruge skladatelja, izvođača, diskografa i HRT, okupe i rekonstruiraju provedbu „Porina“. Ovaj poziv upućujemo svima spomenutima u prethodnoj rečenici jer nam je važno da naša najprestižnija strukovna nagrada ima u svojim upravnim i provedbenim tijelima sve ključne čimbenike glazbene industrije.

Uz sudjelovanje diskografa s kojima radimo i uz koje je vezana i naša kreacija i egzistencija, mišljenja smo da „Porin“ samo dobiva i to višestruko te podsjećamo da je izvorno ime ove naše, nama posebno značajne nagrade bilo „Diskografska nagrada Porin“.

Nadamo se da ćete ovu inicijativu na međusobni otvoreni i kolegijalni razgovor prihvatiti kao poziv koji smjera dobrobiti hrvatske glazbe.

S poštovanjem,

U potpisu:

Veljko Despot
Siniša Škarica
Hrvoje Hegedušić
Drago Diklić
Josipa Lisac
Croatia Records
Vojno Kundić
Gabi Novak
Zrinko Tutić
Ibrica Jusić
Dubravko Majnarić

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X