Phaneron objavio drugi studijski album ‘Sfinga’

Jedan od najžešćih ovogodišnjih albuma na hrvatskom jeziku.

Phaneron “Sfinga”

Nakon objave prvog albuma “Rekord ploča”, koji je u većini predstavio kolekciju autorskih pjesama sakupljenih od samih početaka, a koji je ujedno označio i puni sastav benda, prošlo je dovoljno vremena do pronalaska novog, progresivnijeg zvuka, kojim odiše identitet novog Phaneronovog albuma “Sfinga”. Izdanje sadrži 10 novih pjesama za čiji je produkcijski dio još jednom zaslužan Leo Anđelković, a prvi singl koji je najavio album zove se “Gdje si”. Spot je režirao Marko Čordaš, a snimljen je u skate parku u Zaprešiću.

“Pjesma “Gdje si”, kao prvi singl našeg drugog albuma “Sfinga”, uvodi slušatelja u naš novi, progresivniji zvuk kojim smo se htjeli nekako odmaknuti od “čišćeg rock” zvuka prisutnog na našem prvom albumu. Pjesma šalje poruku svima koji traže iskrenu i istinsku bit u okolini, koja nas okružuje. Svi smo kroz djetinjstvo prolazili fazu gdje smo malo znali, a puno pitali, a sad određeni dio ljudi uzima pravo u podcjenjivanju svojih vrijednosti, što uglavnom blokira njihov pravi identitet. Taj problem često ispreplete ljudske osjećaje i povezanost dok na kraju ne dođe do odstupanja ili izbacivanja iz društva, što stihovi ove pjesme i spominju. Potencijalna jačina novih pjesama proizlazi kroz čvrsti ritam i rifove, čime smo htjeli obogatiti ovaj album, te u smislu njene mističnosti i veličine, dati mu naziv “Sfinga”,” izjavio je Stefan Nožica, pjevač benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X