‘Pjesnici šute’ Slavka Remenarića dobila video spot u režiji Ivana Marušića Klifa

‘Pjesnici šute’ novi je singl Slavka Remenarića. Treći je to glazbeni uradak nakon singlova ‘Nisam dobar’ i ‘Statist’ kojima je, početkom ove godine, predstavljen njegov novi projekt ‘Million’.

Slavko Remenarić (Foto: Luka Tombača)

Slavko Remenarić je autor glazbe i stihova te koautor aranžmana sa Zvonimirom Dusperom koji je odsvirao dodatne klavijature, radio dodatno programiranje, te je zaslužan za miks i produkciju kao i na prva dva singla.

O pjesmi Remenarić kaže: “Danas stvarnost pobjeđuje maštu. Svi pišu i govore o njoj, a na kraju ostaje šutnja. Našoj planeti je dosta nas ljudi. Sve loše što se događa je povezano i mi smo to pokrenuli. Pjesma je napisana u trenutku tuge zbog sadašnjosti i nostalgije za prošlošću.”

Pjesma je već pronašla svoj put i plovi hrvatskim glazbenim eterom, a sada je dobila i jedan potpuno drugačiji, popratni video broj koji je radio jedan od najintrigantnijih domaćih multimedijskih umjetnika – Ivan Marušić Klif.

Autor videa navodi da je u izradi koristio analogne video sintesajzere i zvučni zapis pojedinih instrumenata i vokala da bi kreirao vizualne elemente koji direktno opisuju zvukove i dinamiku ove kompozicije.

Po prvi put u projektu “Million” Remenarić se pojavljuje i u ulozi glavnog vokala. Zadnja objavljena pjesma na kojoj je Slavko pjevao lead vokal bila je pjesma „Sela gore“ sa prvog albuma grupe Boa iz 1981. godine.

“U radu na svojim pjesmama uvijek sam otpjevam demo verziju. I “Pjesnici šute” stigla je do producenta Zvonimira Duspera u takvom izdanju. Zaintrigirao ga je moj vokal i odlučili smo raditi baš nju, svjesni da je posebna i drugačija od onog što smo do sada zajedno radili. Ne smatram sebe profesionalnim pjevačem, više sam izvođač svojih stihova. Moj se pristup pjevanju više temelji na osjećaju, nego na tehnici”, izjavio je Slavko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X