Pobjede filmova ‘Sound of Metal’ i ‘Chicago 7’ na dodjelama nagrada za najbolji zvuk i montažu

Sorkinova drama odnijela je Eddie, dok je nagrada udruženja Cinema Audio Society pripala Marderovom filmu.

“Sound of Metal”

Sinoć se dodjelama nagrada CAS (Cinema Audio Society) i Eddie (koje dodjeljuje Udružene montežera) ovogodišnja sezona približila svom kasnom kraju te preostaje još samo večerašnja ceremonija koja slavi najbolju filmsku fotografiju prije sljedećeg vikenda kada će biti dodijeljene nagrade Spirit za najbolji nezavisni film i konačno Oscari u nedjelju.

Nagradu CAS za najbolji zvuk u igranom filmu očekivano je odnio “Sound of Metal” Dariusa Mardera, dok je u kategoriji animiranog filma slavio Pixarov “Soul”, a za najbolji zvuk u dokumentarnom filmu nagrađen je “My Octopus Teacher”. Ove godine Oscar će po prvi put biti dodijeljen u objedinjenoj kategoriji najboljega zvuka dok je dosad ova bila razdijeljena u kategorije zvučnoga miksa i montaže zvuka.

Do sinoć je i u kategoriji Oscara za najbolju montažu ulogu favorita nosio “Sound of Metal”, no stvar se sada mijenja pobjedom sudske drame Aarona Sorkina “The Trial of the Chicago 7” koja je nagrađena za najbolje montiranu dramu. Ova je kategorija signalizirala pobjedu na Oscarima 22 puta u posljednjih trideset godina, odnosno 11 puta u posljednjih šesnaest godina, pa tako i lani kada je nagrađen “Parazit” koji je osim za najbolju montažu odnio i Oscar za najbolji film.

Za najbolje montiranu komediju nagrađen je “Palm Springs”, dok su u kategorijama animiranog i dokumentarnog filma ponovno slavili “Soul” i “My Octopus Teacher” dodatno utvrđujući status favorita u svojim kategorijama na dodjeli Oscara.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X