Počeo Projekt Ilica Q’ART koji dovodi umjetnost u središte Zagreba

Tjedan dana glazbe, plesa, filmova, gastro užitaka, knjižnih radionica i umjetničkih izložbi održava se od 18. do 25. svibnja.

Projekt Ilica Q’ART (Foto: Marina Paulenka)

Koncertom grupe Back is Black (jazz fusion) u kapelici sv. Roka na Rokovom perivoju, u petak je svečano otvoren festivalski dio Projekta Ilica Q’ART. Nakon koncerta otvorenje nastavio se u parku Akademije likovnih umjetnosti, gdje se smjestio Cocktail Week Zagreb gdje je nastupio pseudojazz sastav, trio Harry Gustavson i DJ’a Pytzeka.

Ovo je druga godina održavanja festivalskog dijela ovog programa, kojim se želi ukazati na problematiku napuštenih prostora u središtu grada te povećati kvaliteta života i potaknuti dijalog između građana i javne uprave, kako bi se kultura i raznovrsni sadržaji vratili u gradsko središte. Pripremljen je bogat program u kojem će, na čak 15 otvorenih i zatvorenih lokacija, od 18. do 25. svibnja, moći uživati Zagrepčani kao i mnogobrojni posjetitelji.

“Naša prekrasna Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna. Prazni izlozi napuštenih trgovina, odjeveni u vedro umjetničko ruho, s veseljem promatraju prolaznike. Neka od napuštenih dvorišta u ovih tjedan dana odzvanjat će smijehom, plesnim pokretima, književnim radionicama i prekrasnim izložbama. Svim zaljubljenicima u suvremeni ples, PlatformaHR u suradnji s plesnim udrugama UPUH i PULS, ponudit će zanimljiv program u dvorištima Ilice 8, Ilice 69, Ilice 87 i Ilice 124. Carstvo knjige s vrlo zanimljivim radionicama i družionicama svoja vrata otvara Ilici 87. Filmoljupci će na svoje doći u parku između Ilice i Dalmatinske uživajući u izboru nagrađivanih europskih filmova koje nam dovodi ZFF, a Rokovim perivojem, iz kapelice Sv.Roka, širit će se prekrasni tonovi klasične i jazz glazbe za što se pobrinuo DHS i ZAMP”, najavila je direkcija Q’ART projekta.

Organizatori događanja su Aleksandar Battista Ilić, konceptualni umjetnik i dekan ALU i Ivana Nikolić Popović, umjetnica s poduzetničkom vibrom.

Posjetitelje u narednom tjednu očekuje čak 26 umjetničkih i participativnih radionica, 19 predavanja i prezentacija, 16 umjetničkih performansa, 9 umjetničkih izložbi , 6 koncerata klasične i 6 koncerata jazz glazbe, 7 DJ-gastro koncepata, bogati dječji program i vježbanje joge pod vedrim nebom.

 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a detaljne informacije o programu, rasporedu događanja i lokacijama mogu se pronaći na: www.projektilica.com.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X