Počeo Projekt Ilica Q’ART koji dovodi umjetnost u središte Zagreba

Tjedan dana glazbe, plesa, filmova, gastro užitaka, knjižnih radionica i umjetničkih izložbi održava se od 18. do 25. svibnja.

  • 6
    Shares
Projekt Ilica Q’ART (Foto: Marina Paulenka)

Koncertom grupe Back is Black (jazz fusion) u kapelici sv. Roka na Rokovom perivoju, u petak je svečano otvoren festivalski dio Projekta Ilica Q’ART. Nakon koncerta otvorenje nastavio se u parku Akademije likovnih umjetnosti, gdje se smjestio Cocktail Week Zagreb gdje je nastupio pseudojazz sastav, trio Harry Gustavson i DJ’a Pytzeka.

Ovo je druga godina održavanja festivalskog dijela ovog programa, kojim se želi ukazati na problematiku napuštenih prostora u središtu grada te povećati kvaliteta života i potaknuti dijalog između građana i javne uprave, kako bi se kultura i raznovrsni sadržaji vratili u gradsko središte. Pripremljen je bogat program u kojem će, na čak 15 otvorenih i zatvorenih lokacija, od 18. do 25. svibnja, moći uživati Zagrepčani kao i mnogobrojni posjetitelji.

“Naša prekrasna Ilica, kojom dnevno prođe 250.000 ljudi, postala je vrlo živahna. Prazni izlozi napuštenih trgovina, odjeveni u vedro umjetničko ruho, s veseljem promatraju prolaznike. Neka od napuštenih dvorišta u ovih tjedan dana odzvanjat će smijehom, plesnim pokretima, književnim radionicama i prekrasnim izložbama. Svim zaljubljenicima u suvremeni ples, PlatformaHR u suradnji s plesnim udrugama UPUH i PULS, ponudit će zanimljiv program u dvorištima Ilice 8, Ilice 69, Ilice 87 i Ilice 124. Carstvo knjige s vrlo zanimljivim radionicama i družionicama svoja vrata otvara Ilici 87. Filmoljupci će na svoje doći u parku između Ilice i Dalmatinske uživajući u izboru nagrađivanih europskih filmova koje nam dovodi ZFF, a Rokovim perivojem, iz kapelice Sv.Roka, širit će se prekrasni tonovi klasične i jazz glazbe za što se pobrinuo DHS i ZAMP”, najavila je direkcija Q’ART projekta.

Organizatori događanja su Aleksandar Battista Ilić, konceptualni umjetnik i dekan ALU i Ivana Nikolić Popović, umjetnica s poduzetničkom vibrom.

Posjetitelje u narednom tjednu očekuje čak 26 umjetničkih i participativnih radionica, 19 predavanja i prezentacija, 16 umjetničkih performansa, 9 umjetničkih izložbi , 6 koncerata klasične i 6 koncerata jazz glazbe, 7 DJ-gastro koncepata, bogati dječji program i vježbanje joge pod vedrim nebom.

 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a detaljne informacije o programu, rasporedu događanja i lokacijama mogu se pronaći na: www.projektilica.com.

 

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X