Pokreće li Google svoj glazbeni streamnig servis?

Google bi danas mogao izaći s detaljima novog vlastitog glazbenog streaming servisa.

Google

Kako navodi New York Times, internetski gigant bi mogao potvrditi detalje na današnjem Google I/O, svom godišnjem okupljanju softverskih stručnjaka, kao nastavak višemjesečnog pregovaranja s diskografskim kućama.

Očito je da će tako Google postati rival servisima kao što su Spotify, Rhapsody i slični, ako starta svoju streaming. Također su postignuti i dogovori oko licenci sa Sonyjem, Warnerom i Universalom, iako se još uvijek nije javno objavila ni jedna suradnja, tvrdi New York Times.

Ugledni američki dnevnik navodi kako su pregovori posljedica frustracije glazbene industrije spram Googlea za koji je procijenjeno kao ne pomaže, već više odmaže u borbi protiv piratstva. U studenom 2011. godine je Međunarodna federacija fonografske industrije (IFPI) optužila Google da zarađuje zahvaljujući file-sharingu.

New York Times također spekulira kako streaming Googleov servis neće biti besplatan i da bi po tome kako sada stvari stoje na tržištu, njegovo korištenje moglo koštati oko 10 američkih dolara mjesečno, a tu se također ubraja i Youtube koji je u vlasništvu Googlea i koji je također u novoj seriji pregovora s diskografima kako bi pokrenuo vlastiti streaming program.

Google je prošlog studenog pokrenuo Google Play servis čime je otvoreno zaigrao kao konkurencija iTunesu, ali je svejedno dočekan na nož prvenstveno od britanske glazbene industirje (BPI) zbog neuspješnog gašenja linkova u vlastitoj tražilici koji vode na torrente i servise za ilegalni download.

Google Music se također našao na udaru kritike samih korisnika u siječnju ove godine, nakon što su u sistemu cloud storagea primijetili da su pjesme s eksplicitnim tekstovima bez njihova znanja zamijenjene s cenzuriranim benignim verzijama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X