Policija ‘zakasnila’ na The Garden Festival

‘The Garden Festival počeo 2., a završio 9. srpnja, stoga akcije Odjela kriminaliteta droga Šibensko-kninske policije nisu bile vršene za vrijeme trajanja The Garden Festivala’ – odgovor je Nicka Colgana, osnivača The Garden Festivala, policiji koja je u svom izvješću navela kako je na Festivalu djelovala preventivno i represivno, samo s malim propustom; policijska akcija je počela onog datuma kad je The Garden već bio završio.

The Garden Festival

“Kako u svom službenom priopćenju navodi policijska uprava Šibensko – kninska “u vremenu od 9.-do 26. srpnja, u koje vrijeme je u Tisnom i u Pirovcu održan glazbeni festival „The Garden“, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga postupali kako preventivno, tako i represivno”, naglašavamo da se ime festivala veže uz krivo vrijeme trajanja.”, navodi se u službenom izvješću The Garden Festivala koje potpisuje njegov osnivač Nick Colgan i dodaje: “Ističemo da je The Garden Festival počeo 2., a završio 9. srpnja, stoga akcije koje spominje policija nisu bile vršene za vrijeme trajanja The Garden Festivala.”

Direkcija festivala u daljnjem tekstu navodi: “The Garden Festival (2.-9. srpnja), kao i svi festivali koji se kroz srpanj i kolovoz održavaju na lokaciji The Garden Tisno, među kojima su Electric Elephant (10.-14. srpnja), Soundwave (17.-21. srpnja), SunceBeat (24.-29. srpnja) i Stop Making Sense 31. srpnja – 3. kolovoza) , nemaju nikakvu toleranciju prema ilegalnim supstancama i konzumiranju na bilo kojem od spomenutih događaja na lokaciji, kao i na pratećim lokacijama. Budući da nismo bili obaviješteni o konferenciji za medije, žao nam je da nismo bili u mogućnosti bliže surađivati s policijom i dati im točne informacije. Na svakom od festivala i pratećih događaja je prisutna naša zaštitarska služba koja provjerava posjetitelje prilikom ulaska na festivalsku lokaciju, a i na svakom događaju je prisutna policija. Za sve festivale svake godine se prije početka događaja sastanemo s policijom i izdajemo im festivalske narukvice čime im se omogućuje slobodno kretanje unutar festivalskog prostora i pratećih lokacija kada god to požele, da bi mogli nadgledati i kontrolirati događaje. Također, znakovi na ulazu na festivalsku lokaciju upozoravaju da ne toleriramo nikakve ilegalne supstance. Nastavit ćemo surađivati s policijom i našim zaštitarskim službama na suzbijanju droga na našim i bilo kojim drugim događajima u Hrvatskoj i nadamo se da će se u potpunosti eliminirati ilegalne supstance. Prigrlit ćemo sve savjete policije o tome kako možemo ovu manjinu ljudi udaljiti od naših događaja. Čestitamo policiji Šibensko-kninske županije na njihovom kontinuiranom teškom radu na suzbijanju zlouporabe droga.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X