Policija ‘zakasnila’ na The Garden Festival

‘The Garden Festival počeo 2., a završio 9. srpnja, stoga akcije Odjela kriminaliteta droga Šibensko-kninske policije nisu bile vršene za vrijeme trajanja The Garden Festivala’ – odgovor je Nicka Colgana, osnivača The Garden Festivala, policiji koja je u svom izvješću navela kako je na Festivalu djelovala preventivno i represivno, samo s malim propustom; policijska akcija je počela onog datuma kad je The Garden već bio završio.

The Garden Festival

“Kako u svom službenom priopćenju navodi policijska uprava Šibensko – kninska “u vremenu od 9.-do 26. srpnja, u koje vrijeme je u Tisnom i u Pirovcu održan glazbeni festival „The Garden“, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga postupali kako preventivno, tako i represivno”, naglašavamo da se ime festivala veže uz krivo vrijeme trajanja.”, navodi se u službenom izvješću The Garden Festivala koje potpisuje njegov osnivač Nick Colgan i dodaje: “Ističemo da je The Garden Festival počeo 2., a završio 9. srpnja, stoga akcije koje spominje policija nisu bile vršene za vrijeme trajanja The Garden Festivala.”

Direkcija festivala u daljnjem tekstu navodi: “The Garden Festival (2.-9. srpnja), kao i svi festivali koji se kroz srpanj i kolovoz održavaju na lokaciji The Garden Tisno, među kojima su Electric Elephant (10.-14. srpnja), Soundwave (17.-21. srpnja), SunceBeat (24.-29. srpnja) i Stop Making Sense 31. srpnja – 3. kolovoza) , nemaju nikakvu toleranciju prema ilegalnim supstancama i konzumiranju na bilo kojem od spomenutih događaja na lokaciji, kao i na pratećim lokacijama. Budući da nismo bili obaviješteni o konferenciji za medije, žao nam je da nismo bili u mogućnosti bliže surađivati s policijom i dati im točne informacije. Na svakom od festivala i pratećih događaja je prisutna naša zaštitarska služba koja provjerava posjetitelje prilikom ulaska na festivalsku lokaciju, a i na svakom događaju je prisutna policija. Za sve festivale svake godine se prije početka događaja sastanemo s policijom i izdajemo im festivalske narukvice čime im se omogućuje slobodno kretanje unutar festivalskog prostora i pratećih lokacija kada god to požele, da bi mogli nadgledati i kontrolirati događaje. Također, znakovi na ulazu na festivalsku lokaciju upozoravaju da ne toleriramo nikakve ilegalne supstance. Nastavit ćemo surađivati s policijom i našim zaštitarskim službama na suzbijanju droga na našim i bilo kojim drugim događajima u Hrvatskoj i nadamo se da će se u potpunosti eliminirati ilegalne supstance. Prigrlit ćemo sve savjete policije o tome kako možemo ovu manjinu ljudi udaljiti od naših događaja. Čestitamo policiji Šibensko-kninske županije na njihovom kontinuiranom teškom radu na suzbijanju zlouporabe droga.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X