Pomognite Alejandru Jodorovskom da završi film ‘Endless Poetry’

Legendarni filmaš, scenarist i pisac Alejandro Jodorowsky dovršava novi film ‘Endless Poetry’, no za postprodukcijske zahvate obratio se za sredstva preko crowfunding kampanje na Indiegogo.com stranici.

Alejandro Jodorowsky
Alejandro Jodorowsky

„Imam 86 i pol godina. Iako me boli cijelo tijelo proživljavam ekstazu jer s ekipom iz snova snimam film. Film koji liječi, koji nije u poput bolesne kinematografije koja prikazuje destrukciju, ljudski duh koji ne zna kako voljeti, duh koji misli da je ljubav lijepa romantična igra, filmove koji samo pričaju o novcu kao da je novac najvažnija stvar u životu. Holivudski filmovi kolonizirali su cijeli svijet. Preuzeli su sve kino-dvorane. Preuzeli su ih reklamiranjem i distribucijom. Što je ostalo za nekog poput mene? Za usranog starca kao ja, koji misli da je kinematografija umjetnost? Ništa! Kinematografi su u panici. Ne žele predugačke filmove. Žele borbu, udarce, pucnjavu i akciju. Akciju u koju više nitko ne vjeruje, jer je sad sve digitalizirano. Ništa nije stvarno. Velika zabava! Mi smo robovi kapitala. U kino idemo kako bi na sat i pol to zaboravili. A kad film završi, opet smo isti. Ništa se ne mijenja u našem životu. Prava umjetnost traži da se promijeni duh ljudi, njihova duša. Kad odem u kino, trebam iz njega izaći kao druga osoba. Film mi mora dati nešto. Nadu, znanje, ljepotu skrivenu u nutrini, tako da i ne znam da sam bio tamo“, riječi su legendarnog filmskog umjetnika Alejandra Jodorowskog u video pozivu svima zainteresiranima da mu pomognu završiti film „Endless Poetry“ (Poesía Sin Fin).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i2d8fdUENMA[/youtube]

Preko crowdfunding kampanje na Indiegogo.com traži 150.000 američkih dolara, kako bi mogao napraviti postprodukciju filma koja je zakazana za rujan u Parizu, a u trenutku objavljivanja ove vijesti prikupio je 23 posto traženog iznosa. Inače kompletna postprodukcija filma košta 600.000 dolara, ali je Jodorovsky sa svojim timom došao do minimalnog iznosa od 150.000, a sve što se evetualno skupi više od toga uložit će se u bolji software, bolje tehničke uvjete i bolje stručnjake.

„Jako smo Vam zahvalni ako dijelite našu ljubav prema ovom projektu za koji iz prve ruke tvrdimo da sadrži snagu i energiju koja može promijeniti svijet u kojem živimo. Nije samo stvar u novcu, već u volji koja leži iz njega. Uvjereni smo da će to biti film koji će vas pokrenuti i inspirirati i da ćete biti ponosni što ste bili dio „Beskrajne poezije““, u završnici svog poziva srčano i emotivno izjavljuje jedan od najvećih inovatora i umjetnika vizualne umjetnosti 20. stoljeća.

Saznajte više: ‘Jodorowsky’s Dune’ – priča o najboljem nikad snimljenom filmu svih vremena

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X