Pomognite Alejandru Jodorovskom da završi film ‘Endless Poetry’

Legendarni filmaš, scenarist i pisac Alejandro Jodorowsky dovršava novi film ‘Endless Poetry’, no za postprodukcijske zahvate obratio se za sredstva preko crowfunding kampanje na Indiegogo.com stranici.

Alejandro Jodorowsky
Alejandro Jodorowsky

„Imam 86 i pol godina. Iako me boli cijelo tijelo proživljavam ekstazu jer s ekipom iz snova snimam film. Film koji liječi, koji nije u poput bolesne kinematografije koja prikazuje destrukciju, ljudski duh koji ne zna kako voljeti, duh koji misli da je ljubav lijepa romantična igra, filmove koji samo pričaju o novcu kao da je novac najvažnija stvar u životu. Holivudski filmovi kolonizirali su cijeli svijet. Preuzeli su sve kino-dvorane. Preuzeli su ih reklamiranjem i distribucijom. Što je ostalo za nekog poput mene? Za usranog starca kao ja, koji misli da je kinematografija umjetnost? Ništa! Kinematografi su u panici. Ne žele predugačke filmove. Žele borbu, udarce, pucnjavu i akciju. Akciju u koju više nitko ne vjeruje, jer je sad sve digitalizirano. Ništa nije stvarno. Velika zabava! Mi smo robovi kapitala. U kino idemo kako bi na sat i pol to zaboravili. A kad film završi, opet smo isti. Ništa se ne mijenja u našem životu. Prava umjetnost traži da se promijeni duh ljudi, njihova duša. Kad odem u kino, trebam iz njega izaći kao druga osoba. Film mi mora dati nešto. Nadu, znanje, ljepotu skrivenu u nutrini, tako da i ne znam da sam bio tamo“, riječi su legendarnog filmskog umjetnika Alejandra Jodorowskog u video pozivu svima zainteresiranima da mu pomognu završiti film „Endless Poetry“ (Poesía Sin Fin).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i2d8fdUENMA[/youtube]

Preko crowdfunding kampanje na Indiegogo.com traži 150.000 američkih dolara, kako bi mogao napraviti postprodukciju filma koja je zakazana za rujan u Parizu, a u trenutku objavljivanja ove vijesti prikupio je 23 posto traženog iznosa. Inače kompletna postprodukcija filma košta 600.000 dolara, ali je Jodorovsky sa svojim timom došao do minimalnog iznosa od 150.000, a sve što se evetualno skupi više od toga uložit će se u bolji software, bolje tehničke uvjete i bolje stručnjake.

„Jako smo Vam zahvalni ako dijelite našu ljubav prema ovom projektu za koji iz prve ruke tvrdimo da sadrži snagu i energiju koja može promijeniti svijet u kojem živimo. Nije samo stvar u novcu, već u volji koja leži iz njega. Uvjereni smo da će to biti film koji će vas pokrenuti i inspirirati i da ćete biti ponosni što ste bili dio „Beskrajne poezije““, u završnici svog poziva srčano i emotivno izjavljuje jedan od najvećih inovatora i umjetnika vizualne umjetnosti 20. stoljeća.

Saznajte više: ‘Jodorowsky’s Dune’ – priča o najboljem nikad snimljenom filmu svih vremena

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X