Beatsteaks oborili svjetski rekord: odsvirali na koncertu 18 puta uzastopno istu pjesmu

Na nedavno održanom Punk Rock Holiday festivalu u Tolminu, u Sloveniji, berlinski bend Beatsteaks napravio je performans koji je odjeknuo puno dalje nego su organizatori festivala to mogli i zamišljati.

Arnim Teutoburg-Weiss, pjevač grupe Beatsteaksa (Foto: Bill Ebbesen/Wikipedia)
Arnim Teutoburg-Weiss, pjevač grupe Beatsteaksa (Foto: Bill Ebbesen/Wikipedia)

Beatsteaks, koji je već duže na glasu kao jedan od najzanimljivijih punk rock bendova, na pozornici u Tolminu izveo je čak 18 puta uzastopno pjesmu “Barfrau”. Kako je frontmen Arnim Teutoburg-Weiss najavio, minijatura “Barfrau” je prva pjesma koju su Beatsteaks ikad napisali i stara je dvadeset godina.

Nakon drugog izvođenja Arnim Teutoburg-Weiss je zapitao publiku zna li da su Jay-Z i Kanye West na jednoj koncertnoj večeri izveli 17 puta za redom istu pjesmu. Vjerojatno mu je u tom trenutku pala na pamet ideja da s “Barfrau” te večeri u Tolminu krenu na ‘službeno’ rušenje rekorda. Naime Jay-Z i Kanye West su u lipnju 2012. u Parizu izveli 12 puta za redom pjesmu “Niggas In Paris” što je bio i rekord tadašnje  “Watch The Throne” turneje (U Los Angelesu su je izveli 10 puta uzastopno, a u Vancouveru 11 puta). Je li, dakle, Teutoburg-Weiss htio za jedno izvođenje više nadmašiti reperski dvojac, ili napraviti solidnu prednost od šest izvođenja, nije poznato, no rekord je svakako oboren.

Publika je njihov performans odlično prihvatila, što se može vidjeti i na video snimci.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9WLearGRdWM[/youtube]

Ne postoji službena lista rekorda o tome koliko su pojedini izvođači na jednom koncertu uzastopno izvodili istu pjesmu, čak ni u Guinesovoj knjizi rekorda, no ako padne odluka da je i to rekord vrijedan zabilježbe, berlinski Beatsteaks sigurno će s “Barfrau” izvedenoj u Tolminu biti prvi na listi.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X