Poput silueta – novo pop-ime na sceni

Novo ime domaće, ali i dubrovačke scene jest Poput sileta. Iako zvuči kao naslov kakve pjesme, radi se o tzv. cinematic pop projektu lokalnih dubrovačkih glazbenih imena poznatim po eksperimentiranjima u domaćoj glazbi.

Poput silueta
Poput silueta

I dok je alternativni bend Embassy 516 u studijskoj hibernaciji, glava benda, dok sprema nastavak prvijenca „Surveillance of the Environment“, itekako je zauzet glazbenim radom: Žarko Dragojević producira glazbu i piše tekstove. Upravo je on autor pjesama Poput silueta, projekta na kojem radi od 2011. godine s vokalisticom Lucijom Pećar. Cjelokupni aranžman u klasičnom cinematic pop ruhu zaokružili su akademski glazbenici, braća Ivan i Šimun Končić te ritam sekcija banda Embassy 516 – Ivica Glunčić i Matej Šarić. Dragojević je i autor audio-vizualne produkcije debitatnskog „Traga“ na kojoj je radio tri mjeseca.

[youtube]http://youtu.be/NP0eFdoGV8E[/youtube]

“Trag” je prva od šest pjesama koje će se naći na debitantskom EP-ju planiranom za 2016. O cjelokupno projektu kažu kako je: “Želja baš kao na prvom singlu ‘Trag’ stvoriti i na ostalim pjesmama pop atmosferu koju može slušati širi broj publike i koja nosi dozu radiofoničnisti. Ideja je provući starinske ‘trikove’ i u glazbu unjeti dozu razmišljanja, a ne samo nagle emocije i expresivnost. Svi članovi stoje čvrsto na zemlji i nemaju nerealna očekivanja. Glazba je život, a na život se ne može baš uvijek utjecati. Tako će i pjesme Poput Silueta same pronaći svoj put i krajnje mjesto.”

Uzori benda su klasični pop izvođači koji svoju ljubav prema glazbi izražavaju u vidu snažnog autorskog pečata koji je vidljiv i zvukom i slikom.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X