Poput silueta – novo pop-ime na sceni

Novo ime domaće, ali i dubrovačke scene jest Poput sileta. Iako zvuči kao naslov kakve pjesme, radi se o tzv. cinematic pop projektu lokalnih dubrovačkih glazbenih imena poznatim po eksperimentiranjima u domaćoj glazbi.

Poput silueta
Poput silueta

I dok je alternativni bend Embassy 516 u studijskoj hibernaciji, glava benda, dok sprema nastavak prvijenca „Surveillance of the Environment“, itekako je zauzet glazbenim radom: Žarko Dragojević producira glazbu i piše tekstove. Upravo je on autor pjesama Poput silueta, projekta na kojem radi od 2011. godine s vokalisticom Lucijom Pećar. Cjelokupni aranžman u klasičnom cinematic pop ruhu zaokružili su akademski glazbenici, braća Ivan i Šimun Končić te ritam sekcija banda Embassy 516 – Ivica Glunčić i Matej Šarić. Dragojević je i autor audio-vizualne produkcije debitatnskog „Traga“ na kojoj je radio tri mjeseca.

[youtube]http://youtu.be/NP0eFdoGV8E[/youtube]

“Trag” je prva od šest pjesama koje će se naći na debitantskom EP-ju planiranom za 2016. O cjelokupno projektu kažu kako je: “Želja baš kao na prvom singlu ‘Trag’ stvoriti i na ostalim pjesmama pop atmosferu koju može slušati širi broj publike i koja nosi dozu radiofoničnisti. Ideja je provući starinske ‘trikove’ i u glazbu unjeti dozu razmišljanja, a ne samo nagle emocije i expresivnost. Svi članovi stoje čvrsto na zemlji i nemaju nerealna očekivanja. Glazba je život, a na život se ne može baš uvijek utjecati. Tako će i pjesme Poput Silueta same pronaći svoj put i krajnje mjesto.”

Uzori benda su klasični pop izvođači koji svoju ljubav prema glazbi izražavaju u vidu snažnog autorskog pečata koji je vidljiv i zvukom i slikom.

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X