Poslušajte novu pjesmu Pixiesa ‘Dregs of the Wine’

Najnovijem singlu s nadolazećeg albuma ‘Doggerel’ koautor je gitarist Joey Santiago.

Pixies na Velesajmu (Foto: Ivica Drusany)

Pixies su objavili novi singl s nadolazećeg albuma “Doggerel”. Zove se “Dregs of the Wine” i prva je pjesma benda koju je napisao gitarist Joey Santiago.

“Pretpostavljam da sam bio u nekom stanju poput zombija, samo sam svirao,” rekao je Santiago o radu na pjesmi u materijalima za tisak. “Nakon što sam prestao svirati, pomislio sam: ‘Ovo je bio jebeni gubitak vremena, ništa ne valja.’ Ali moja je djevojka snimala, a da nisam znao. Pustila mi je, a ja sam rekao: ‘Jebote! Stani malo ovdje! Ovo je dobro!’”

Black Francis je dodao da pjesma govori o “životu u Los Angelesu 90-ih s mojom tadašnjom ženom, druženju s Joeyjem i njegovom bivšom ženom, putovanjima u Las Vegas uz puno pića i malo uzimanja droga; o nekim dobrim vremenima.”

“Doggerel” izlazi 30. rujna. Bend je prethodno podijelio singlove “There’s a Moon On” i “Vault of Heaven”. Pixies su izdali tri LP-ja otkad su se ponovno okupili 2004.: “Indie Cindy” iz 2014., “Head Carrier” iz 2016. i, najnoviji, “Beneath the Eyrie” iz 2019. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X