Postignut dogovor između udovice Chrisa Cornella i Soundgardena – nema prepreka za novi album

Spor se vodio oko sedam pjesama koje su napisane i snimljene prije smrti Cornella 2017. godine. Cornellovo imanje ispred kojeg je Vicky Cornell okončalo je dugotrajnu pravnu bitku izvansudskom nagodbom, otvarajući put za konačno objavljivanje tih sedam snimaka s Cornellom koje je snimila grupa Soundgarden.

Soundgarden snimljeni 1987. (Foto: Charles Peterson /Sub Pop promo / Wikipedia)

“Soundgarden i Vicky Cornell, u ime imanja Chrisa Cornella, sretni su objaviti da su postigli prijateljsko rješenje izvan suda”, navodi se u izjavi objavljenoj na Cornellovom Instagramu.

“Pomirenje predstavlja novi partnerstvo između dviju strana, što će omogućiti obožavateljima Soundgardena diljem svijeta da čuju posljednje pjesme na kojima je bend i Chris radio. Dvije strane su ujedinjene i udružene kako bi podupirale, poštovale i gradile nasljeđe na nevjerojatnoj baštini Soundgardena, kao i na neizbrisivom doprinosu Chrisa u povijesti glazbe – kao jednog od najvećih tekstopisaca i vokala svih vremena.”

Glasnogovornik Soundgardena je odbio dalje komentirati izjavu, iako je ponovno objavljena Cornellova izjavu na službenoj Instagram stranici Soundgardena. Ovaj potez dolazi kao pobjeda za grupu, koja je sada oslobođena prepreka za objaviti novu glazbu. Međutim, nejasno je kada će se to dogoditi.

Vicky i Toni Cornell na pogrebu Chrisa Cornella (Izvor: Crhis Cornell / Facebook)

Chrisu Cornellu, koji je preminuo 2017., zabilježen je kao autor na svih sedam pjesama, s izričitim kreditom na dvije pjesme, “Cancer” i “Stone Age Mind.” Napisao je “Road Less Traveled”, “Orphans” i “At Ophians Door” s Mattom Cameronom; “Ahead of the Dog” s Kim Thayilom; i “Merrmas” s Benom Shepherdom.

Spor je nastao nakon što je Vicky tvrdila da je Cornell napravio neobjavljene snimke u svojem osobnom studiju na Floridi 2017. godine, i da nije postojao izričit dogovor da su za Soundgarden, što znači da je Chris Cornell (i stoga njegovo imanje) ekskluzivni vlasnik. Također je tvrdila da je nakon Cornellove smrti pristala podijeliti snimke sa Soundgardenom, pod uvjetom da koriste jednog od Cornellovih “pouzdanih producenata” i da je drže informiranom o mogućoj marketinškoj strategiji – dvija uvjete za koje se tvrdilo da ih je bend ignorirao.

No sada više ništa ne stoji na putu objave posljednje studijskog albuma Soundgardena.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X