Povodom pedesete obljetnice objavljen novi miks i spot Bowiejeve ‘Space Oddity’

Novi video obilježava i pola stoljeća od čovjekova slijetanja na Mjesec.

David Bowie “Space Oddity 2019” (foto: Screenshot)

Ovog vikenda objavljen je novi službeni spot za pjesmu Davida Bowieja “Space Oddity”, a obilježva pedesetu obljetnicu singla, kao i čovjekovog slijetanja na Mjesec.

“Spot donosi dosad neobjavljene snimke Bowieja kako izvodi pjesmu na koncertu za svoj pedeseti rođendan u Madison Square Gardenu 1997. godine,” piše na Bowiejevoj službenoj internetskoj stranici. “Režirao ga je Tim Pope, a sadrži i snimke koje je zabilježio Eduaord Lock, osnivač i koreograf montrealske plesne skupine La La La Human Steps kao pratnju Bowiejevoj turneji iz 1990. Sound & Vision.” Potonje snimke korištene su na koncertima te turneje dok bi Bowie izvodio “Space Oddity”.

Spot donosi i novi miks pjesme koji potpisuje Bowiejev dugogodišnji producent Tony Visconti, a koji se može naći na novom box setu vinila od sedam inča koji je objavljen povodom obljetnice. Spot je premijerno prikazan na eventu NASA-e u Washingtonu održanom povodom pedesete obljetnice misije Apollo 11 i slijetanja na Mjesec. Bila je planirana i premijera na zaslonima na Times Squareu, ali je otkazana zbog izrazito visokih temperatura na tom području.

Spot možete vidjeti na sljedećem linku: David Bowie – Space Oddity (2019 Mix) [Official Video]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X