Premijera dokumentarnog filma ‘Grandpa Guru’ na ZagrebDoxu

Putovanje kroz glazbu i život Srđana Gine Jevđevića.

‘Grandpa Guru’ (foto: Press)

Ovogodišnji ZagrebDox bit će domaćin premijeri dokumentarnog filma “Grandpa Guru”. Ovaj uzbudljivi portretni dokumentarac s eklektičnim stilom i pristupom prikazuje kontinuitet rada benda Kultur Shock s posebnim naglaskom na zanimljiv život, glazbu i umjetnost njihovog pjevača i frontmena Srđana Gine Jevđevića.

U filmu pratimo Ginino duhovno putovanje u potrazi za vlastitim identitetom i mjestom u svijetu, nakon izlaska iz sarajevskog ratnog okruženja i dolaska u Seattle, gdje je upoznao Krista Novoselica iz grupe Nirvana i Jella Biafru iz benda Dead Kennedys koji ga potiču da se nastavi baviti glazbom.

U novom kreativnom okruženju Gino osniva bend Kultur Shock. Njihov specifičan glazbeni stil, koji miješa balkanske utjecaje s punkom, rockom i metalom, brzo postaje prepoznatljiv na globalnoj glazbenoj sceni. Bend čine vrhunski glazbenici iz različitih dijelova svijeta, a do danas su izdali trinaest albuma te održali nebrojeno mnogo koncerata i turneja širom SAD-a i Europe, te nastupili na nekim od najprestižnijih svjetskih glazbenih festivala.

Film istražuje pitanje pripadnosti i osjećaj rastrganosti između života u Americi, Sarajevu i veze s majkom. Ovo je priča o transformacijama jedne osobe u teškim vremenima, bijegu na kraj svijeta i demonu koji ga prati.

“Grandpa Guru” je nastao u produkciji “Točke kulture”, a režiju potpisuje Silvio Mirošničenko, dok je producent i scenarist Sanjin Hasanefendić.

Premijera filma održat će se 15. travnja s početkom u 19:30 sati u Kaptol Boutique Cinema, dok je druga projekcija na istoj lokaciji 16. travnja s početkom u 21:30 sati.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X