Presjek karijere Borisa Bizetića na izdanju ’50 godina muzike’

Boris Bizetić cijenjeni je skladatelj, tekstopisac, aranžer, glazbenik, pjesnik i glumac. Najpoznatiji po angažmanu u sastavu Rokeri s Moravu, koji je osnovao i vodio dugi niz godina, ovaj svestrani umjetnik godinama privlači pažnju velikog broja ljudi diljem regije.

Boris Bizetić ’50 godina muzike’

Svoju prvu pjesmu “Oprosti mi” Boris je skladao sa svega 15 godina, a ista je objavljena 1970. godine na B strani singl ploče “Ako jednom vidiš Mariju” Mikija Jevremovića.

U periodu od 1971. do 2021. objavljena su 42 albuma i 32 singl ploče s pjesmama na kojima pjeva ili svira, a sve odlikuje snažna stilska crta – lako pamtljiva melodija i tekst koji barem nekim stihom dotiče ono osobno u nama te na taj način veže slušatelja za pjesmu. Izdanje 50 godina muzike sadrži brojne poznate pjesme poput: “Tamara”, “Kako da ti kažem” i “Da sam tvoje zlato”. Osim glazbe i tekstova, Bizetić je autor brojnih radijskih i TV emisija od kojih su najpoznatije “Folk liga”, “Bebevizija” i “Smeh terapija”, a svaki od navedenih projekata dokaz je o kakvom je umjetniku riječ.

Album “Boris Bizetić – 50 godina muzike” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili putem webshopa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X