‘Princeza i žabac’ u Trešnji – vodozemac za po doma

Rakan Rushaidat gustiozno je uživljen u žablje-prinčevsku perspektivu.

Princeza i žabac (Foto: Kazalište Trešnja)

Utemeljena na narodnoj bajci zabilježenoj perima braće Grimm na početku 19. st. pod u nas uvriježenim naslovima „Žablji princ“ i „Kraljević žabac“, predstava za djecu (5+) „Princeza i žabac“ na pozornici je zagrebačkog kazališta Trešnja postavljena kao komično-romantični mjuzikl u dramaturškoj i redateljskoj obradi Nine Kleflin.

Priča o kraljevni Isabell (Nera Stipičević) koja odbija sve udvarače da bi je na koncu osvojio napasno, ali neodoljivo šarmantan žabac što ga je slučajno upoznala pored bunara – odnosno princ Robin čarolijom pretvoren u vodozemca – prilagođena je jednostavnom jasnoćom, kreće se u primjereno dinamičnom tempu, gusto je prošarana humorom i uravnoteženo spaja vedre s ozbljnijim tonovima.

Princeza i žabac (Foto: Kazalište Trešnja)

Vrhunce nudi u glazbenim brojevima Matije Antolića, osobito onima obojenima (country) bendžom koji će, kad ih u žabljem obličju pjeva Rakan Rushaidat, podsjetiti na sjajne trenutke tv-serije „Muppet Show“ te u dosjetljivim i dojmljivim rješenjima prizora na bunaru ili borbe žapca i škorpiona izvedenog spojem kazališta sjena i nijemofilmskog slapsticka. Zbivanja na pozornici, kako i valja, energijom i gustioznim uživljavanjem u žablje-prinčevsku perspektivu nosi tumač naslovnog lika, Rushaidat, čijoj nadahnutoj igri podosta pomaže i efektno osmišljen žablji kostim kostimografkinje Marije Šarić Ban.

Dobra, kvalitetna jednosatna kazališna zabava za mališane i roditelje.

(GK Trešnja, Zagreb, 9. veljače 2014.)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X