Promjene na Velikoj rock eksploziji 4

Zbog problema tehničke prirode sastav Golem će umjesto u petak, na Velikoj rock eksploziji 4 nastupiti dan ranije, u četvrtak 20. listopada, a zbog saobraćajne nesreće koju je doživio bas gitarista Darkvuda iz Sinja, taj sastav neće moći svirati u Močvari u petak. Umjesto njih uskočila su dva stilski srodna zagrebačka benda: Spremište i Prazna lepinja.

Velika Rock Eksplozija

Više o izvođačima:

GOLEM je nastao nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu “Milion” grupe Boa. Ideja je bila napraviti žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer  tekst pjesme, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Za vokala su pozvali Yurija iz Stillnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno legao u pjesmu. Suradnja je nastavljena i nastao je bend Golem, službeno osnovan na prvom snimanju u Splitu 11. rujna 2010. godine. Golem, kažu dečki iz benda, simbolizira bezdušna tijela koja bespogovorno slušaju zapovijedi svojih okultnih kreatora-gospodara i na određene signale se aktiviraju ili deaktiviraju. Ime njihovog predstojećeg albuma, Trokut, poveznica je energetsko-zemljopisnog prostora Zagreb-Pula-Split (rodnih gradova trojice Tomec, Grabber, Yuri) koji je kroz povijest bio zanimljiv različitim silama te se čini da je svima uvijek odgovaralo da taj trokut ostane nepovezan, odnosno da ostane konstantna tenzija i netrpeljivost između Zagreba, Dalmacije i Istre. Inspiracije za tekstove nije falilo, a izgleda da još dugo niti neće. Album je crossover različitih stilova, od punka do dubstepa. Na albumu gostuju Chakka, Popay, Vojko Vrućina i Magelano. Prvi singl i video s albuma, naziva Poštovana gospodo, izašao je u ožujku 2011. godine, a izlazak albuma očekuje se do kraja godine, s najavnim singlom Ledeno doba.

Zagrebački bend SPREMIŠTE nastao je, zbog nedostatka životnog sadržaja dvojice osnovnoškolskih prijatelja, u podrumu jedne crkve na Knežiji. U dvorištu iste odsvirali su i svoj prvi koncert. Od 2005. godine Spremište djeluje u nepromijenjenom sastavu i obilazi gotovo svaki klub Zagrebu i okolici u kojem ima žive svirke (Medika, Sax!, KSET, Hard place, Lapsus, Praćka, Route66, Soba, Time, INbar, Autsajder…), dok od većih nastupa izdvajaju Imagine festival 2007 i MUNfest 2010. Bend trenutno, nakon dvije godine snimanja u studijima Jebotona, završava album te se nada financijskoj i drugoj potpori bilo kojeg tipa. Prva potpora, moralno-promocijska, mu eto stiže od Velike rock eksplozije.

Spremište (RDD)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X