Prvi album Hiljsona Mandele među najslušanijima na streaming platformama

Najslušaniji album i najslušanija pjesma na Deezeru, čak tri pjesme u Youtube Trending listi kategorije ‘glazbe’.

Hiljson Mandela ‘Mandela Effect’

Nakon tjedana intenzivnog najavljivanja te otkrivanja pojedinih detalja, Hiljson Mandela, član utjecajnog trap kolektiva KUKU$ te jedan od pionira ovog žanra u Hrvatskoj, objavio je iščekivani prvi solo album “Mandela Effect” – trap kolekciju od dvanaest pjesama s jakim popisom gostiju, kojeg čine Rasta, z++, Palac i Grše.

Zahvaljujući upravo publici i njenom velikom interesu za ovim albumom, “Mandela Effect” je kroz 24 sata od objave postao najslušaniji album u Hrvatskoj na Deezeru (i jedini domaći album u Top 15 Most Streamed Albums charta), a na istoj su platformi sve pjesme su ušle u Deezer Top 100 Chart – dnevnu top-listu najslušanijih pjesama. Također, Hiljson Mandela je i jedini hrvatski izvođač koji se s čak tri pjesme nalazi na YouTube glazbenoj trending listi.

Album “Mandela Effect” rezultat je intenzivnog rada u posljednje tri godine te deseterostruko više demo pjesama, od kojih je, kako otkriva, na kraju odustao te zatim u šest mjeseci stvorio ovo izdanje: “Krenuo sam od nule i satkao dušu novog, po mojem skromnom mišljenju, izuzetno kvalitetnog albuma. Drago mi je da smo kroz labirinte svijesti uspjeli iskristalizirati obrise ovog izdanja, kojeg su gosti i suradnici upotpunili, a producent cijelog albuma Mihovil Šoštarić “Lockroom” utjelovio”.

Prva pjesma nastala za album je “Još ovu noć”, u kojoj je gost z++ te se upravo ona nametnula i kao prvi singl albuma: “Već duže vrijeme htio sam raditi s njim, dijelimo iste stavove kada je u pitanju kvaliteta glazbe i zato mi je drago da smo uspjeli ostvariti ovu suradnju” pojašnjava. Singl je popraćen i videospotom, premijerno predstavljenim na Hiljsonovom YouTube kanalu, a za koji su zaslužni redatelji Luka Matković i Ana Cindrić te vizualni umjetnici Danilo Šteher (vizualni efekti) i blck.xcvi (tipografija i dizajn).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X