Pucano na kuću Jeffa Tweedyja iz grupe Wilco, na sreću nema povrijeđenih

Spencer Tweedy, sin frontmena grupe Wilco, izjavio je na lokalnom radiju kako ne vjeruje da je obitelj bili meta, već da se radi o nasumičnom odabiru nepoznatog napadača.

Wilco na 11. INmusic festivalu (Foto: Tomislav Sporiš)

Brojni hici ispaljeni su na čikaški dom Jeffa Tweedyja, pjevača i gitaristu američke indie rock grupe Wilco.

Njegova žena Susan Miller Tweedy opisala je događaj u postu na Facebooku: “Sedam od deset metaka ispaljeno je na našu kuću. Jedan metak je prošao vrata s mrežicom na balkonu i zabio se u drvena vrata.” Dodala je da je Jeff osobno pronašao sedam metaka nakon pretrage oko kuće.

Policija javlja da nisu prijavljeni povrijeđeni tijekom tog incidenta koji se dogodio u utorak ujutro u Irving Parku, tj. dijelu Chicaga gdje žive Tweedyjevi.

Spencer Tweedy, sin frontmena grupe Wilco, izjavio je na lokalnom radiju kako ne vjeruje da je obitelj bili meta, već da se radi o nasumičnom odabiru nepoznatog napadača.

Statistika kaže da su nesreće i incidenti izazvani vatrenim oružjem veliki problem u Chicagu. U kolovozu ove godine samo je u jednom vikendu njime ubijeno sedam, a ranjeno 46 ljudi. Vikend u rujnu, kad Amerikance slave Labor Day, također je donio sedmero mrtvih, dok je ranjenih od vatrenog oružja bilo 34. U vikendu nakon Labor Daya ubijeno ih je troje, a ranjena je 21 osoba. Policija tvrdi da su i to ‘dobre vijesti’ u odnosu na isti period prethodne 2018. godine kad je bilo 11% više ubojstava vatrenim oružjem, tj. 10% više pucnjave u gradu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X