Randy Blythe, frontmen Lamb of God oslobođen krivnje za ubojstvo

Grupa sudaca odlučila je kako Randy Blythe ne snosi nikakvu krivnju za smrt devetnaestogodišnjeg češkog obožavatelja, već za njegovu smrt uvelike treba kriviti koncertnu organizaciju.

Randy Blythe (Foto: Wikipedia)

Tužitelj koji je za smrt Daniela Noseka tražio minimalnu kaznu od pet godina zatvora na ovu je presudu uložio žalbu

Suđenje za ubojstvo frontmenu Lamb of God koje je započelo u veljači okončano je u ponedjeljak 5. ožujka u Pragu i to u pjevačevu korist. Obrana je uspješno poentirala dokazavši razumnu sumnju u objašnjenja krunskih svjedoka o načinu na koji je mladić dospio na pozornicu i načinu na koji ga je pjevač s nje odgurnuo na tom koncertu s kobnim posljedicama, održanom u Pragu 2010. godine.

Predsjedavajući sudac, Tomas Kubovec lavovski dio krivnje prebacio je s Blythea na organizatore koncerta i praški klub koji nisu osigurali adekvatne mjere sigurnosti i koji su dozvolili publici da se domogne pozornice. Sudac smatra kako obitelj stradalog Noseka treba novčanu satisfakciju za njegovu smrt potražiti upravo kod tih stana u priči, a ne od frontmena benda Lamb of God.

Prije oslobađajuće presude Blythe je dao vrlo opsežnu i skrušenu izjavu u kojoj je pohvalio uvjete u Pankracu, praškom zatvoru u kojem je proveo dobar dio ljeta 2012. godine. Randy Blythe u čiju obranu je stala praktično cijela glazbena industrija tom prilikom je obećao: “služiti ću svoju presudu kao čovjek ako me Češki sud osudi, ako me pak oslobodi  neumorno ću raditi na tome da se na koncertu Lamb of God nikada ne ponovi ovakva tragedija.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X