Raspleši me dok sjedim i išamaraj mi grudi

Dno Dna, odnosno rubrika za analiziranje medijskog besmisla pozabavila se volontarizmom u multinacionalnim komapanijama koje se na kraju krajeva ipak najviše brinu za vaše zdravlje i vaše financijsko stanje. Naučiti voliti brand nije laka stvar.

(Ilustracija: Danijel Drakulić)

Sjećate se onih ne tako davnih predrecesijskih vremena kad su vam mediji nudili u prosjeku 500 kuna ako obavite posao umjesto njih, odnosno kad slučajno snimite nešto od čega se može napraviti vijest? Pa eto, osim što ste društveno korisni još u kapitalističkoj Hrvatskoj možete nešto i zaraditi, jer sve ima (i sve je dobilo) svoju cijenu. E pa ta vremena su prošla.

Danas se traži se čisti, nepatvoreni i besplatni voluntarizam. Trebate pomoći kapitalističkim multinacionalnim kompanijama za džabe. Stoga ako ste bili slučajno na prekjučerašnjem događaju na kojem je po preciznom novinarskom reportu pjevač G. M. (48) rasplesao dvoranu u kojoj se sjedilo i dan nakon toga niste omiljene vam klipiće aploudali na Youtube ili postali fotke na vaše Facebook profil, slobodno ih pošaljite privatnoj komercijalnoj televiziji koja vam za uzvrat neće dati ništa.

Naravno time pomažete u kopernikanskom medijskom obratu u kojem vi kao dosadašnji konzument informacija, ako želite znati kako je bilo negdje najbolje da tamo odete sami, izvidite situaciju, napravite par fotografija i napišete riječ-dvije i to pošaljete u omiljen vam medij. Ako niste znali, obavit ćete tako novinarski terenski zadatak za koji je obično predviđena plaća onima čiji je to posao. Ali imajte i na umu da ste time pomogli kompaniji da smanji troškove i da će joj dionice na burzi bolje kotirati.

Vremena su teška i ne može se novinare slati na novinarske zadatke, oni moraju prionuti na prave istraživačke teme pogotovo ako se iste tiču novih spoznaja u medicini, pardon, estetskoj kirurgiji, pardon, estetskom šamaranju. Jer narod nema para, a želi biti lijep, pa što mu onda alternativno ne ponuditi batine?

Pošto je recesija, ni vi ne očekujte novac za vaš volonterski rad, a ni simboličnu diplomu da ste ispali magarac. Treba stegnuti remen. Da bar postoji neki za stezanje mozga.

Prijašnje Dno Dna: Vampiri na velikom ekranu, zatupljivanje na malom

Što je Dno Dna?

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X