Reakcije iz Srbije: Petar Janjatović komentirao odluku gradonačelnika Pule o zabrani cajki

‘Ono što me najviše iznenađuje u ovoj situaciji je što ću u ovom razgovoru zastupati stavove HDZ-a i srpskih narodnjaka’, izjavio je u šali Petar Janjatović, poznati glazbeni novinar i autor ‘Yu rock enciklopedije’ na početku gostovanja u Dnevniku televizije Nova u Srbiji.

Petar Janjatović gost Dnevnika na Nova.rs (Foto: Printscreen Youtube / Nova.rs)

Petar Janjatović bio je u subotu gost Dnevnika srpske televizije Nova. Tema je dakako bila odluka pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića da iz svog grada “protjera srpske cajke”, tj. zabrana održavanja već rasprodanog koncerta u gradskom prostoru, što je izazvalo automatski i veliki interes u susjednoj zemlji. “Ono što me najviše iznenađuje u ovoj situaciji je što ću u ovom razgovoru zastupati stavove HDZ-a i srpskih narodnjaka”, rekao je šaljivo Janjatović u kontekstu voditeljevog pitanja koje je uključivalo i komentar hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića kad je povodom ovog slučaja rekao “da pola HDZ-a to sluša”.

“Svaka zabrana je štetna, tj. nije efikasna. Mislim da će ovo samo pomoći intenzitetu slušanja srpske narodne muziku u Hrvatskoj, jer nešto što se zove ‘inat’ je rasprostranjeno na kompletnom ovom prostoru”, komentirao je Petar Janjatović.

Iako je najveći dio prostora bio posvećen pulskom slučaju, dio Janjatovićevog gostovanja bio je i u znaku pobjede grupe riječke grupe Let 3 na Dori s pjesmom “Mama ŠČ!”

Poznati glazbeni novinar i pisac je u uvodu u šali rekao: “Nezgodno je na televiziji pričati o grupi Let 3 jer pristojan čovek ne može da navede sve stvari. Dakle, kod njih je od samog početka apsolutno sve provokacija”, obzirom da se voditelj dotaknuo i naslova albuma “Bombardiranje Srbije i Čačka”, te odmah nastavio: “Oni su prije par godina imali album “Angela Merkel, pa sad tri tačke (“Angela Merkel sere”, op.a.). Dakle, kritični su prema različitim vrstama sistema. Nisu se oni sad uhvatili Putina jer je politički korektno biti protiv Putina, nego su imali svoje ozbiljne (provokativne) aktivnosti godinama unazad.”

Janjatović je tijekom intervjua istaknuo i kako je redovni čitatelj portala Ravno do dna, te pohvalio rad u smislu da na našem portalu doznaje sve bitno što se u svijetu glazbe koja ga zanima događa u regiji, pa ovim putem pozdravljamo našeg vjernog čitatelja.

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X