Reizdaju se prva dva posthumna albuma Jimija Hendrixa

‘The Cry Of Love’ i ‘Rainbow Bridge’ bit će objavljena na CD-u, vinilu i kao digitalni download 16. rujna. Oba albuma remasterirao je Bernie Grundman.

Jimi Hendrix 'The Cry Of Love'

Originalno objavljen 1971. godine „The Cry Of Love” su kompilirali Eddie Kramer, dugogodišnji Hendrixov studijski tehničar, i bubnjar Mitch Mitchell. Pregršt pjesama bilo je snimljeno između prosinca 1969. i ljeta 1970. u Electric Lady studijima u New Yorku i bilo je planirano da budu uključene u dupli LP album isprva nazvan „First Rays of the New Rising Sun“.

Album „Rainbow Bridge“ su također kompilirali Kramer i Mitchell 1971. uz pomoć Johna Jansena, tehničara Electric Lady studija. Većina pjesma također je bila snimljena između 1969. i 1970. godine.

Jimi Hendrix 'Rainbow Bridge'

Nakon Hendrixove smrti u rujnu 1970. „First Rays of the New Rising Sun“ bio je otpisan u korist navedena dva posthumna albuma, ali je kao cjelovito djelo objavljen tek 1997. godine.

Početkom ove godine potvrđeno je kako će 88 rijetkih Hendrixovih snimaka biti remasterirano i objavljivano tijekom dužeg vremenskog perioda.

„The Cry Of Love” – popis pjesama:

Freedom
Drifting
Ezy Ryder
Night Bird Flying
My Friend
Straight Ahead
Astro Man
Angel
In From the Storm
Belly Button Window

„Rainbow Bridge” – popis pjesama:

Dolly Dagger
Earth Blues
Pali Gap
Room Full of Mirrors
Star Spangled Banner (studio version)
Look Over Yonder
Hear My Train A Comin’ (live)
Hey Baby (New Rising Sun)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X