Režiser novog dokumentarca o Stonesima otkriva detalje filma o Kurtu Cobainu

Brett Morgen uvjeren je kako će njegov dokumentarac pokazati još neviđenu stranu frontmena Nirvane.

Nirvana - Kurt Cobain (Foto: Zoran Jaćimović)

Režiser koji je snimio biografski dokumentarac o The Rolling Stones, ‘Crossfire Hurricane’ već pet godina radi na filmu o frontmenu Nirvane. Morgen je za NME izjavio kako će film o Kurtu Cobainu, još uvijek bez naslova, biti filmsko utjelovljenje njegovog karaktera, isti je zadatak bio okosnica filma o Stonesima.

“Kada pomislite na Kurta, on je kontradiktoran. Bio je srdačan i emotivan, a opet ironičan i sarkastičan. Sladak i gorak istovremeno, i bio je jako zabavan, a film treba reflektirati njegov duh.”

Brett Morgen izjavio je kako ga je u posao na ovom filmu uvuklo imanje Courtney Love i Kurta Cobaina te je nakon godina planiranja i razvoja film napokon dobio formu.
“Nešto što ljudi možda ne znaju o njemu je da je bio nevjerojatan vizualni umjetnik koji je za sobom ostavio cijelo bogatstvo stripova, slika, filmova na Super8 vrpcama i štošta. Nadam se kako će film o Cobainu izaći 2014. godine i da će biti The Wall za svoju generaciju – miks animacija i igranih dijelova koji će publici približiti Kurta na još ne doživljen način. Ambiciozno.”

Posljednji film o frontmenu Nirvane u tijelu Michaela Pitta govori o njegovoj smrti, režirao ga je Gus Van Sant 2005. pod nazivom ‘Last Days’, a film je mlako prošao kod publike.

Morgenov ‘Crossfire Hurricane’ o The Rolling Stonesima izašao je prošle godine, emitiran je na BBC-u (imao je čak i hrvatsku jednodnevnu kino premijeru), a 7. siječnja 2013. izlazi u DVD formatu. Film se bavi članovima benda do 1981. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X