Richard Ashcroft u svibnju objavljuje novi album ‘These People’

Nakon punih šest godina kreativne pauze, nekadašnji frontman i povremeni gitarist The Verve, Richard Aschroft najavio je povratak na scenu s novim, četvrtim studijskim albumom nazvanim ‘These People’.

Richard Ashcroft 'These People'
Richard Ashcroft ‘These People’

Ashcroft je nakon odlaska iz The Verve započeo solo karijeru i od kritike bio hvaljen kao jedan od najjedinstvenijih i nezaboravnih vokala britanske glazbe, za što je bio i nagrađivan na Brit Awards i Ivor Novello Awards, te nominiran za Grammy. Krajem 2015. Ashcroft se pojavio na pregršt nenajavljenih koncerata diljem Europe, a pred 30.000 ljudi odsvirao je nezapamćeno prihvaćen solo koncert na meksičkom Corona Capital Festivalu u studenom prošle godine.

Istražujući nove teme i avanturistički se poigravajući s novim zvukovima i teksturama došao je na dobar glas kod publike i kritike, a sve to potvrđuje i novim albumom na kojemu su surađivali njegovi prijatelji i kolege još od doba The Verve, Chris Potter i Wil Malone.

Album službeno izlazi 20. svibnja za etiketu Righteous Phonographic Association londonske izdavačke kuće Cooking Vinyl Records, a njegov prvi singl dostupan je odmah ako se album u digitalnom izdanju naruči već sada.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X