Richard Linklater radi film o legendarnom komičaru Billu Hicksu

Linklater će osim režije potpisati i scenarij filma.

Bill Hicks (izvor: Wikipedia)

Novi projekt scenarističko-redateljski poduhvat Richarda Linklatera ticati će se života kultnog američkog komičara Billa Hicksa. Podsjećamo, Hicks je, u dobi od tek 32. godine, preminuo 1994.

Linklater je, poznato je, javni i strastveni obožavatelj lika i djela Billa Hicksa i u više je navrata izražavao žaljenje što nije došao u priliku raditi s Hicksom zbog njegove prerane smrti. Hicks je, koliko je poznato, bio veliki ljubitelj i Linklaterovog rada, naročito njegovog klasika “Dazed & Confused” iz 1993., a Linklaterov stariji brat čak je pohađao i istu školu kao Hicks i družio se s nekim njegovim tadašnjim prijateljima.

U intervjuu iz 2011. godine Linklater ovako govori o Hicksu: “Ne postoje neki drugi poput njega. Ne govore istim glasom. Računali bi ste da će ljudi preuzeti njegovu baklju i osvjetliti puteve, no to je takva rijetka kombinacija inteligencije, misticizma, političkog…njegova politika, njegov kut gledanja, to je naprosto jedinstveno.”

Kako izvještava Collider, Linklater već neko vrijeme radi na scenariju, a konačan bi proizvod trebala izbaciti kuća Focus Features. Početak snimanja filma i eventualni datum premijere za sada su tek u domeni nagađanja za 2019. godinu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X