Riječka grupa Fit novi album daje na besplatni downolad

Fit, jedan od najpopularnijih regionalnih bandova s kraja osamdesetih, 1. rujna objavljuje treći studijski album nakon 22 godine.

Fit '2011'

Album, jednostavno naslovljen “2011” bit će dostupan za besplatni download, čime Fit ulazi u društvo izvođača s ovih prostora koji nakon klasične diskografske karijere novi album sasvim besplatno nudi fanovima u mp3 formatu. Novih 11 pjesama moći će se preuzeti na internetskoj adresi www.fitrijeka.com. Album “2011” donosi zreliji, ali jednako prepoznatljivi power pop zvuk banda, zapakiran u modernu produkciju. Skladbe su kreirane, snimane i producirane u posljednje tri godine u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.

Povratnički živi album “Live uz Rijeku” objavljen 2009. pokazao je kako Fit ne zvuče nimalo zastarjelo i nisu izgubili energiju.. Njihovi stariji hitovi s prva dva studijska albuma “Uz rijeku” i “Daj mi ruku” još se uvelike emitiraju na radijskim postajama u regiji. Najpoznatije pjesme ovoga riječkog benda su “Kao mačka”, “Zaboravit ću sve” i “Telefon”, prepjev skladbe “Hanging on the Telephone”, čija je najpoznatija verzija ona iz repertoara grupe Blondie.

Povratak na scenu 2008. iskorišten je i za snimanje dokumentarnog filma “Rock’n’roll je kriv za sve” koji je ove godine prikazivan na filmskim festivalima. U dugome razdoblju neaktivnosti banda, pjevač Davor Lukas objavio je solo album “Lucas”, a Zorko Opačić i Miro Tešević su kao Cyberfit snimili mnoštvo materijala za razne elektronske etikete, uključujući skladbu “Pojo, Pojo” koja se našla se na poznatoj kompilaciji Café Del Mar.

“Drago nam je da je internet napokon postao svima dostupan, snažan medij koji možemo iskoristiti i obradovati sve naše fanove poklanjajući im kompletan novi album”, kaže Zorko Opačić, gitarist, skladatelj i producent banda. “Želimo da što vise ljudi čuje naše nove pjesme i ne želimo da izdavačke kuće budu prepreka tome, tj. ne želimo nikoga između nas i publike”, dodaje Miro Tešević, basist i tekstopisac Fita.

“Nekako mi je sasvim prirodno da ovaj album izađe na internetu”, kaže pjevač Davor Lukas. “Svi živimo u različitim gradovima i album je čak i snimljen zahvaljujući internetu. Od ideje do krajnjeg miksanja albuma mi smo proveli manje od dvadeset dana fizički u istoj prostoriji. Većinu posla i komunikaciju tijekom same izrade pjesama imali smo preko neta”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X