‘Rock glazba širi zlo i odbojnost prema Bogu’ – preporuka je za krizmu u Sesvetskim selima

Roditelji djece iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima nemalo su se iznenadili i zabrinuli kad su im djeca kući donijela pitanja koja se odnose na sotonizam, magiju i vračanje i navode kako legende glazbe poput The Beatlesa, Black Sabbatha, Metallice, Jimi Hendrixa, Micka Jaggera, Pink Floyda šire zlo i gaje odbojnost prema Bogu.

Što bi rekli Stonesi da znaju čime se bavi župa u Sesvetskim selima? (Foto: Universal Music)
Što bi rekli Stonesi da znaju čime se bavi župa u Sesvetskim selima? (Foto: Universal Music)

“Moj sin (14) je s priprema za krizmu kući donio 23 pitanja s pripadajućim odgovorima koje mora dobro naučiti. Dok se drugi dio pitanja odnosi na zapovjedi, sakramente, darove Duha Svetoga, ono što nas kao roditelje zabrinjava su pitanja koja se odnose na sotonizam, magiju, vračanje”, izjavio je jedan od roditelja za 24sata.

Pitanja i odgovori donose i tezu da rock glazba širi zlo, a za primjer su uzeti Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, The Beatles, Jimi Hendrix, Mick Jagger i Pink Floyd jer koriste sotonističke znakove, slike, tekstove i skrivene poruke. Svećenstvo Župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima smatra kako se djeca koja se pripremaju za čin krizme od takve se glazbe trebaju othrvati jer ona izaziva pesimistične, suicidalne i bludne misli, nemirne noći i samožaljenje.

Također iz spomenute župe izjavljuju kako su “pripreme prilagodili željama i interesima djece”. “Djeca su sama pokazala interes za ovakvim temama i žao mi je što me roditelji sada na ovaj način ocrnjuju”, kratko je novinarima telefonski izjavio kapelan Davor Lukačević koji je trenutno na hodočašću u Portugalu.

Neki od ogorčenih roditelja izjavljuju kako su smatrali da je Crkva sigurna ustanova, no umjesto toga ona djeci u ruke gura papire s kojima ih direktno upoznaju sa sotonizmom, praznovjerjem, vračanjem, magijom, sektaštvom i spiritualizmom.

 

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X