Rock & Roll Kuća slavnih 2021: u finalu Rage Against The Machine, Foo Fighters, Iron Maiden, Kate Bush…

A među njima su još Jay-Z, Chaka Khan, Devo, The Go-Go’s,, Carole King, New York Dolls, Tina Turner, Dionne Warwick, Fela Kuti, Mary J. Blige, Todd Rundgren, i LL Cool J.

Rage Against The Machine (Foto: Wikipedia)

Da bi ispunio uvjete za nominaciju, pojedinačni umjetnik ili bend mora objaviti svoju prvu komercijalnu snimku najmanje 25 godina prije godine nominacije. Sedam ovogodišnjih nominiranih prvi put je na glasačkim listićima, uključujući JAY-Z-a, Foo Fighters, Iron Maiden, The Go-Go’s, Felu Kutija, Carole King i Dionne Warwick.

Ako Foo Fighters budu izabrani, Dave Grohl će po drugi put ući u Rock Hall, nakon što je prethodno primljen u članstvo s grupom Nirvana. Isto bi vrijedilo i za Carole King, koja je prije imenovana za kantautoricu, tei Tinu Turner, koja je prvi put primljena zajedno s Ikeom Turnerom 1991. godine.

Klasa 2021. bit će najavljena u svibnju, a službeno će biti upisana tijekom svečanosti koja će se održati u Clevelandu u državi Ohio na jesen. Kandidate će odrediti međunarodno glasačko tijelo od više od 1.000 umjetnika, povjesničara i članova glazbene industrije, uz glasovanje obožavatelja na web stranici Rock & Roll Kuće slavnih.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X