Rolin Humes snimio svoj prvi spot za pjesmu ‘Freedom’

Riječki blues-rock band Rolin Humes koji je svojom energijom zaokupio brojne glazbene entuzijaste od godine osnutka 2011. godine, te koji osvaja pobjednička mjesta na gotovo svim natjecanjima za demo-bandove, snimio je prvi video-spot za pjesmu ‘Freedom’ sa prvog albuma ‘Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8’.

Rolin Humes 'Freedom'

Spot je nastao u suradnji s timom Smartcube Production (Igor Raguž/Vedran Tomac), te predstavlja trenutni vrhunac golemog broja koncerata koje je band odradio tokom tri godine postojanja. Band Rolin Humes čine: Robert J.Hudulin (vokal, glasovir), Nikola Smiljanić (gitara), Emil Bišćan (bas-gitara), Matej Smiljanić (bubnjevi). Sam spot nastao je kao vrhunac odličnog albuma prvijenca koji je osvojio slušatelje od Engleske, Njemačke, SAD-a i Australije, dobivši pritom nebrojene pohvale glazbenih kritičara.

Do sada band u svome natjecateljskom „stažu“ ima osvojeno čak 5 prvih mjesta na tuzemnim i inozemnim glazbenim natjecanjima, te trenutno sviraju na turneji nazvanoj jednostavno „2014“, u sklopu koje su do sada obišli Njemačku, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, te Crnu Goru. Sljedeća zemlja na popisu koncerata je i Austrija, kao vrhunac više od 40 koncerata ove godine. Što se tiče samoga spota, nastao je na kosturu „kućnog“ uratka od prije nekoliko godina, kada su dečki sami eksperimentirali sa produkcijom spota. Sada spot ima profesionalniju tehničku platformu i ekipu koja je obradila inicijalnu temu i ideju banda – „kartanja sa sudbinom“.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=isyLcOWbYkM&feature=youtu.be[/youtube]

Vokal i klavirist banda o samom spotu kaže sljedeće: „Bilo je poprilično smiješno čuti pjesmu u dvostruko bržem ritmu od uobičajenog, što je bilo neophodno za tehničku realizaciju spota, a što je rezultiralo i ubrzanim pjevanjem. Prvo sam mislio da će mi to predstavljati problem, no veoma sam se brzo prilagodio i spot je ispao odlično!“, dok tim iz Smartcube Production-a o spotu navodi: „Dečki su imali odličnu inicijalnu ideju, no nedostajala im je ekipa koja bi to tehnički realizirala na način na koji su to oni željeli. Tu smo nastupili mi, te spot „sredili“ s par zanimljivih detalja. Pjesmu smo snimali ubrzano kako bismo naposljetku dobili tzv.“ slowmotion“ pokrete sa savršenim poklapanjem i izgovorom riječi. Ukratko, bilo je jako zabavno i htjeli bismo pohvaliti Roberta koji je preko tjedan dana vježbao pjesmu pjevati dvostruko brže kako bi sve ispalo savršeno. Sigurni smo da će spot biti zapažen i zbog same originalne ideje i kvalitete pjesme, te se svakako nadamo suradnji na sljedećem albumu banda.“

Saznajte više: Rolin Humes ‘Welcomes You to the Penultimate Supper 6/8′ – bogata glazbena trpeza

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X