Rujanska preporuka za filmoljupce

Filmoljupci, pozor! Nakon oskudnog ljetnog kino-programa svedenog na superjunake, rujan uobičajeno donosi prave filmske poslastice, a najavljuje i službeni ulazak u predoskarovsku sezonu. Ne mislim pritom na redovan kino-program (on pak uobičajeno donosi animirane filmove, blockbustere i urnebesno loše komedije), već na nekoliko probranih programa i revija, s kojima svakako treba upoznati publiku željnu kvalitetnih filmskih naslova.

'Beasts Of The Southern Wild'

6. izdanje Vukovar film festivala održano je od 22. do 26. kolovoza, a od ovog tjedna u kinima CineStar u Zagrebu, Rijeci i Osijeku publika će imati priliku vidjeti najjače naslove s festivala: “Rimu s ljubavlju”, najnoviji film Woodyja Allena, iako je naišao na slab odjek kod kritike, vjerojatno je najveći mamac za publiku; u programu su dva naslova s berlinskog filmskog festivala – “Barbara” Christiana Petzolda, za kojeg je osvojio Srebrnog medvjeda za režiju, a bio je i u konkurenciji za Zlatnog medvjeda, te “Samo vjetar” Benedeka Fliegaufa, koji je osvojio Grand Prix žirija; britanski film “Histerija” s Maggie Gyllenhaal, Hughom Dancyjem i Felicity Jones i dva koja s nestrpljenjem iščekujem – “Iza brda” Cristiana Mungiua (4 Months, 3 Weeks and 2 Days), film koji je u Cannesu osvojio nagradu za najbolju glavnu glumicu (nagradu su podijelile dvije glumice iz filma) i scenarij, a film je bio nominiran za Zlatnu palmu, te “Zvijeri južnih divljina”, prvijenac redatelja Benha Zeitlina, za kojeg je osvojio Zlatnu kameru u Cannesu, ali i nagradu za najbolji film na Sundanceu.

Od 20. do 30.rujna u kinu Cineplexx Centar Kaptol održava se Filmomanija, vjerojatno najbolja revija filmova u nas, koja mahom prikazuje naslove s 3 najjača filmska festivala. Ove ćete godine tako imati priliku pogledati pobjednika sva 3 – iz Berlina stiže “Cezar mora umrijeti” Paola i Vittorija Tavianija, iz Venecije “Faust” Aleksandra Sokurova i iz Cannesa “Ljubav”, najnoviji film Michaela Hanekea, veliki hit kod publike i kod kritičara, a najvjerojatnije i kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma. Ne propustite!

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X