Sacher ‘Mene nisi nikad volila’ – novi projekt i singl legende novog vala

Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su ‘Moja prva ljubav’ (Djevojke u ljetnim haljinama), ‘Totalno drukčiji od drugih’, ‘Volim slušati radio’ , ‘Ne-običan dan’, ‘Kradljivac srca’, ‘Zlato’, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Srđan Sacher (Foto: Borislav Pesić Blagoja)

“Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel’ to ikad iko koristil u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…”, objašnja svoj novi projekt osebujni Srđan Sacher.

Bend se predstavlja singlom “Mene nisi nikad volila”, uz koji najavljuju i skorašnji izlazak albuma, intrigantnog naslova, “Biser, ambra, jantar” na kojem će se naći 14 pjesama.

Srđan Sacher (Foto: Borislav Pesić Blagoja)

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

“Singl je, kao i kompletan materijal, sniman u mom glazbenom ateljeu, a nakon toga miksan i produciran u Dim Dam Dus studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend…bend se smijal’ kad su čuli stihove: “Samo se uzrujam kad vidim kak’ si stara”. Rekli su – pa to se zapravo o tebi radi! Pozdravil ih Kolumbo!“, kaže Srđan Sacher.

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X