Sacher ‘Mene nisi nikad volila’ – novi projekt i singl legende novog vala

Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su ‘Moja prva ljubav’ (Djevojke u ljetnim haljinama), ‘Totalno drukčiji od drugih’, ‘Volim slušati radio’ , ‘Ne-običan dan’, ‘Kradljivac srca’, ‘Zlato’, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Srđan Sacher (Foto: Borislav Pesić Blagoja)

“Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel’ to ikad iko koristil u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve… A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro – Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu…”, objašnja svoj novi projekt osebujni Srđan Sacher.

Bend se predstavlja singlom “Mene nisi nikad volila”, uz koji najavljuju i skorašnji izlazak albuma, intrigantnog naslova, “Biser, ambra, jantar” na kojem će se naći 14 pjesama.

Srđan Sacher (Foto: Borislav Pesić Blagoja)

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

“Singl je, kao i kompletan materijal, sniman u mom glazbenom ateljeu, a nakon toga miksan i produciran u Dim Dam Dus studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend…bend se smijal’ kad su čuli stihove: “Samo se uzrujam kad vidim kak’ si stara”. Rekli su – pa to se zapravo o tebi radi! Pozdravil ih Kolumbo!“, kaže Srđan Sacher.

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X