Šank?! u Dirty Old Shopu promovirao novi album ‘Naša stvar’

Zagrebački punk rock bend Šank?! u ponedjeljak je u Dirty Old Shopu fanovima predstavio fizičko izdanje novog albuma ‘Naša stvar’.

Šank?! s prijateljima i fanovima ispred Dirty Old Shopa (Foto: Roberto Pavić)
Šank?! s prijateljima i fanovima ispred Dirty Old Shopa (Foto: Roberto Pavić)

Imamo mi bendova na nezavisnoj sceni, ali malo njih može napraviti promotivnu prodaju novag albuma u popodnevnim satima radnog tjedna i napraviti gužvu da to izgleda kao da je u pitanju nekakva rasprodaja.

Šank?! očigledno može, no prodaja CD-a u Dirty Old Shopu bila je prilika za druženje i opušteno ćaskanje u i ispred poznatog glazbenog dućana u Tratinskoj ulici. Dečki iz benda, kako to red nalaže, častili su pićem okupljeno društvo, dok se “Naša stvar” na repeat vrtjela u prostoru.

Riječ je o bend čiju je liriku prepoznala punk publika jer njegovi članovi osjećaju da punk rock bez jasne poruke i izvan konteksta jednostavno nema smisla. Zavidna posjećenost njihovih koncerata upravo ide u korist te konstatacije, kao i fanovska sljedba koja ih prati. S albumom “Naša stvar”Šank?! je napravio odmak od dosadašnjih ‘punk produkcija’ svojeg albuma, jer kako sami kažu: “Sada je 2015. godina i ‘punk produkcija’ je jednostavno zastarjela stvar. Na ovom albumu smo željeli zvučati dobro, zato smo i angažirali kao producenta Igora Malečića ( a.k.a. Igormeister).”

No da ne bi bilo zabune Šank?! je ipak ostao vjeran svojim postulatima jer je album u cijelosti snimljen u njihovj garaži, a sljedeći koncertni happening na domaćem terenu očekuje ih 23. svibnja u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Zadnje od Galerija

Idi na Vrh
X