Sarajevo Jazz Guerilla nakon dvadeset godina djelovanja ima debitantski album

Nakon skoro dvadeset godina aktivnog djelovanja na regionalnoj sceni, sarajevski sastav Sarajevo Jazz Guerrilla je konačno snimio svoj debitantski album.

Sarajevo Jazz Guerilla

Glazbenici poznati po višegodišnjem djelovanju i suradnji s velikim imenima BiH scene, od Dine Merlina, Amire Medunjanin, do bendova Letu Štuke i Zoster, napokon su se posvetili vlastitom izričaju kroz ovaj materijal snimljen u poznatom studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Započet kao putovanje kroz žanrove srodne jazzu i improvizovanoj muzici, u procesu stvaranja album se pretvorio u niz suradnji sa nekim od najzanimljivijih, ali i najpoznatijih predstavnika glazbene scene Balkana.

Suradnje sa Ninom Badrić, Vlatkom Stefanovskim, Jacquesom Houdekom i drugim pjevačima, ali i s vrhunskim instrumentalistima i jazz solistima, iznjedrile su jedno izuzetno zanimljivo glazbeno putovanje kroz različite žanrove. Pored nekoliko obrada klasika iz jazz, pop i domaćeg glazbenog kataloga, na albumu se nalazi i nekoliko originalnih kompozicija dvojca Šukalo/Sirbubalo. Uz podršku vjerojatno najbolje ritam sekcije u BiH, Hadžić/Češljar, Sarajevo Jazz Guerrilla, kako se i zove ovaj debitantski album, donosi 12 kompozicija, a najzaslužniji za zvuk albuma je za Grammy nominirani producent Anthony Gravino iz Chicaga, poznat po suradnji sa Kurt Ellingom, Stu Mindemanom, Bill Frisselom, Marquis Hillom i mnogim drugima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X