John Lydon izgubio na sudu od bivših kolega iz Sex Pistolsa, a TV serija o bendu kreće u emitiranje

Lydon je autokratski htio izigrati interno ‘pravilo većine’ među članovima Sex Pistolsa. Sud je odlučio da demokracija pobjeđuje.

Sex Pistols snimljeni krajem 1975. s lijeva na desno: Rotten, Matlock, Jones i Cook (Foto: Wikipedia)

Podsjećamo da je John Lydon u travnju ove godine izvrijeđao je na pasja kola buduću biografsku seriju “Pistol” redatelja Dannyja Boylea (“Trainspotting”) te tvrdi da je produkcija dobila zeleno svjetlo bez njegova pristanka. Bivši frontmen Sex Pistolsa cijelu je stvar tada želio dovesti na sud, no preduhitrili su ga gitarist Steve Jones i bubnjar Paul Cook.

Lydon je danas izgubio od kolega koje je zastupao odvjetnik Edmund Cullen, jer je sudac priznao “bendovsko pravilo” kao valjano. Naime, Cullen je tužbu protiv Lydonovog veta temeljio na ugovoru koji su članovi Sex Pistolsa međusobno sklopili 1998. godine u kojem je decidirano navedeno da se odluke o zahtjevima za licenciranje mogu donositi na temelju “pravila većine” unutar benda. Sudac je odlučio da su Cook i Jones imali pravo biti uključeni u donošenju odluke po sistemu “pravila glasanja većine” protiv svog kolege iz benda.

Pored Jonesa i Cooka, svoju dozvolu za korištenje glazbe u seriji “Pistol” redatelja Dannyja Boylea dali su i originalni basist benda Glen Matlock, te nasljednici prava pokojnog basista Sida Viciousa. Međutim, Lydon je tvrdio da se licenciranje ne može dati bez njegova pristanka. To njegovo pravo upravo je srušeno na sudu.

Šestodjelna serija počet će s prikazivanje iduće godine na kanalu FX u vlasništvu Disneya. Zvijezda “Igre prijestolja” Maisie Williams igrat će Jordan Mooney (a.k.a. Pamela Rooke), Toby Wallace je Jones. Anson Boon je Lydon, dok će Louis Partridge tumačiti Viciousa.

Podsjećamo da je u intervjuu za The Sunday Times, Lydon u travnju nakon odgledanih trailera za “Pistol” rekao sljedeće: “Mislim da je to najgore sranje koje sam ikad morao podnijeti. Mislim, išli su do toga da angažiraju glumca koji će glumiti mene, ali na čemu glumac radi? Svakako ne na mom karakteru. Ne mogu ići nigdje drugdje osim na sud.”, rekao je Lydon.

Epilog je, konačno, poznat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X