Skrivena iskrena ljubav prema kiču ili hrvatsko licemjerje

Branko Bogunović Piff (20. stoljeće) – lijevi kut – muzičar, gitarist, svirao od Drugog Načina do pratećih bandi kojekome, nema kome nije, surađuje s Antom Perkovićem na radio emisijama HR. Ima 2195 friendova na Facebooku. Anđelo Jurkas (21. stoljeće) – desni kut – pisac, storyteller, mužikaš, jezik, ponekad i mozak, objavljuje albume i knjige i zanemaruje brige. Ima 2125 friendova na Facebooku.

Fight Club - Piff Vs Jurkas

DRUGA RUNDA:

Jurkas: Znam samo da u neuređenom društvu koje je u vječnoj tranziciji iluzorno je očekivati sređenu glazbu i pop kulturu i ostale dimenzije. Sve se u Rvackoj i dalje rješava klanovski, institucionalno ili pogodovanjima i prijateljovanjima. Ako slučajno ne, onda si individualac, postrani promatrač ili imaš jebačke sreće. Iznimke potvrđuju pravilo. Ako ti život ne ovisi o sistemima funkcioniranja, zna bit zabavno big time.

Bogunović: Imam osjećaj da je ovdje u tranziciji jedino čvrsta valuta i to u jednosmjernoj putanji u pravcu Kajmana, Švice, Luksemburga i sve izborne igre,s va saborska palamuđenja u stilu: jel’ ti vjeruješ meni ili svojim očima, i mahanja tamjanom imaju cilj da prikriju razmjere financijske travestije. That’s what I call hypocrisy. Sad vidim korjen imena Hypo banka. Whatever, još ne znam sve detalje o tetovaži pomenute…

TREĆA RUNDA/PUNCHLINES:

Jurkas: A ha, oprosti ostao dužan za odgovor. Lana je tetovirana tamo s one strane nevidljivog oku, ako nije bikini zona otkrivena i tamo piše “Vjerujem u Anđele” (na engleskom, naravno, namig). A lova, super je dok je nemaš. No money no worries. Doduše i nešto manje high class bitches, ali nema veze, Rvatce su vala lepe žene po svim socijalnim standardima. Što je ono bilo tema? Licemjerstvo i vrijednosti prošlog i ovog stoljeća? Ljudi ne jebu pa ni ne grebu (ispod površine mislim). Ne znam oće li urednik bit zadovoljan, ali ja oću, sorry moram poć, Lana zove…

Bogunović: Poruči Lani da je pogriješila, zadnje slovo tetovaže je “a”, a ne “e”. Koja je ono bila tema komentara?

Jurkas: Kad će Tatjana Jurić konačno skužit… Namig.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Kolumna

Idi na Vrh
X