‘Speed metal će živjeti vječno, ali vi nećete!’

Smrtnici, grešnici i štovatelji svega seksualno nastranog i što prefiks nekro nosi, napokon su pronašli svoj (ne)mir. Tko je tražio ‘do yaya i dublje’, upravo je to i dobio.

Atmosfera u Željezničaru (Foto: Bjesomor)

Zagrebački klub Željezničar su u petak pohodile horde… čega sve, nisam niti sam načisto s tim, ali sam načisto s jednim – ništa u vezi sa sinoćnjim koncertom nije bilo čisto (neokaljano, bezgrešno). Krumpirova Zlatica, Vulvathrone, Inverted Pussyfix, Narednik Lobanja i Vod smrti te zvijezde večeri – Horor piknik, masakriraše napaćeni narod i oslobodiše njihove duše zla ustaljene svakodnevice. Parafrazirat ću jedan od komentara prije ovog mini festivala na Fejsu – „Tko nije bio, voli HDZ“.

Večer koja me u mnogočemu podsjetila na dobre, stare devedesete i vremena kad su koncerti kapali na kapaljku i kad smo se veselili i onome što sami imamo. Danas, kad domaći promotori igraju samo na ziher i nude nam imena koja smo već gledali 3+ puta (čast izuzecima), pravo je osvježenje pogledati i drugu stranu metal lepeze. Oko tristotinjak duša kućama sigurno nije otišlo nezadovoljno viđenim, pa tako nisam ni ja.

Krumpirova zlatica (Foto: Bjesomor)

Čin 1. – Odoše mi usjevi…

Krumpirova Zlatica je… bend izvan konkurencije. Osim što bi trebala posebna znanost za proučavanje njihove glazbe, kaos i hilterica, koja ronda po mozgu, prvo je što mi je palo na pamet. Tako je i ostalo do kraja njihovog nastupa. Osebujno, nadasve. Pjesme nazivaju po principu prva, druga, treća… mislim da ste shvatili. Vokal, ako je izustio riječ zemaljskog jezika, poznat bilo kojem lingvistu, mojim ušima je to onda bezobrazno promaklo. No, simpatična četvorka, zadovoljna pruženim, odlučila je ekipu „počastiti“ bacanjem seta bubnjeva na plesni podij. Svaka čast! Baš mi je falio jedan trošni snare.

Vulvathrone (Foto: Bjesomor)

Čin 2. – ‘Toni Cetinski umire 1000 puta dnevno, a nikako da umre!’

Navedenu izjavu ispalio je simpatični i mlađahni slovenski kvartet Vulvathrone tijekom nastupa. Poznavaoci stila, reći će da se radi o tzv. porn grind pravcu, a ja u nedostatku bojih epiteta neću pametovati dalje. I tako bi grind pornić na slovenski način. Momci su cijelo vrijeme pokušavali komunicirati s publikom, što im je donekle uspjelo. Ključ mora da su bile plišane papuče na nogama gitariste i pjevača, koje je netko nazvao kopita zla i povukao paralelu s najnovijim hitom Zdravka Mamića na YouTubeu. Da se mi vratimo na temu… i Cetinskog. Vulvathrone cijeni lik i djelo našeg pop pjevača pa su i odsvirali posebnu pjesmu uz „istančanu“ koreografiju. Simpatično. Naravno, ako netko misli da su uistinu zapjevali Cetinskog, moram mu preporučiti da se posavjetuje s liječnikom. Sve u svemu, vrlo dobar nastup. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X